Nogomet 06.07.2017. 09:36. Zadnja izmjena: 06.07.2017. 10:13.

Značajan jubilej

70 uspješnih godina nogometnog kluba Omladinac iz Mačkovca

Nogometni klub «Omladinac» iz Mačkovca svečanom sjednicom koja se je održala u društvenom domu na kojoj se je okupio veliki broj članova, gostiju, uzvanika proslavio je 70-obljetnicu uspješnog djelovanja i postojanja. U  prigodnom govoru predsjednik kluba Radovan Bedić u kratkim se crtama osvrnuo na najznačajnije događaje u povijesti kluba te je naglasio:

Prije sedamdeset godina utemeljen je NK «Omladinac» iz Mačkovca. Prvi predsjednik kluba bio je Toplek Stjepan kojem možemo između ostalog zahvaliti što je s ostalim članovima kluba te davne 1947. službeno počeo igrati nogomet u Mačkovcu. Vjerujem da se najstariji živući članovi našeg kluba još uvijek s radošću toga sjećaju. Prvu loptu u naš klub donio je August Vrabec, a prve kopačke Štef Bistrović.Radovan BedićPredsjednik kluba

 

Godine 1993. igrali su kvalifikacije za višu ligu protiv momčadi NK ,,Orač'' Petrijanec. Nakon domaće pobjede 2-0 slijedi poraz u gostima s istim rezultatom. Nakon toga slijedi serija od 24 izvedena kaznena udarca, no nažalost nisu uspjeli ući u viši rang. Godine 1997. povodm 50 godišnjice kluba ugošćuju NK Dinamo Zagreb, tada ekipu veterana, u vrijeme kad je klub nosio ime ''Croatia''. Godine 2001. osvojili su naslov prvaka 2. MNL. Ovo su samo neki događaji i segmenti iz bogate povijesti kluba, koju Mačkovčani cijene i poštuju. Posljednje dvije sezone NK Omladinac igra u 2. MNL, gdje su ove sezone osvojili 9. mjesto. Trenutno u klubu djeluju 4 selekcije: mlađi pioniri, juniori, seniori, veterani, što čini gotovo 80-ak igrača i aktivnih članova kluba od čega oko 40-ak u mlađim uzrasnim kategorijama. U zadnje dvije sezone klub su opremili kvalitetnom opremom ekipe seniora i mlađim pionira.

Nakon završetka svečane sjednice u susjednoj sobi izložena je foto izložba od početka kluba pa sve do danas, isječci iz novina koji su pisali o klubu i razni drugi suveniri iz bogate povijesti kluba. Na kraju je za sve prisutne organiziran domjenak te razna osvježavajuća pića, a druženje svih prisutnih nastavilo se u ugodnoj atmosferi do kasnih sati.