Nogomet 29.01.2018. 10:28. Zadnja izmjena: 29.01.2018. 10:36.

Susreti

Danijel Marčec - Zigi: Planiram završiti edukaciju za trenera te trenirati vratare

Niz godina jedan od najkvalitetnijih međimurskih vratara zasigurno je bio Danijel Marčec popularni Zigi koji je više od dvadeset godina branio u raznim međimurskim i drugim klubovima (Varteks, Čakovec, Dinamo/P, Spartak, Polet/P, Omladinac/NSR, Mladost/Pal, Kraljevčan 38-trener/vratar, Trnava). S ekipom Grandy osvojio je i niz malonogometnih turnira, a u 2. HMNL igrao je i finale malonogometnog Kupa regije sjever. Posljednji klub za koji je igrao bio je slovenska Hotiza, no kao i mnogi drugi, prošle je godine trbuhom za kruhom otišao u njemački grad Erding gdje se zaposlio na aerodromu. Tijekom kraćeg odmora u zavičaju, Zigi je za list Međimurje prokomentirao proteklu sezonu, s obzirom da ni u inozemstvu nije prestao pratiti međimurski nogomet.

- U 4. ligi Nedelišće i Polet su potvrdili kontinuitet vrlo dobrih rezultata. Ugodno me iznenadio i Dinamo, odnosno Nikola Goričanec koji sazrijeva u odličnog trenera. Zatim tu je i Stjepan Krznar Čepa, sigurno najbolji napadač u Međimurju. Mladost Komet gdje sam proveo nekoliko prekrasnih sezona  igrala je toplo hladno i sigurno može puno više. U 1. Međimurskoj ligi odlično je igrao BSK Belica, zatim Dinamo u završnici jeseni te Galeb Oporovec koji konstantno postiže zapažene rezultate. Kraljevčan 38 je okupio izvrsnu ekipu i na najboljem je putu da ponovno bude u najkvalitetnijoj međimurski ligi, dok će se u 2. Međimurskoj ligi skupina B u kojoj je Bratstvo vodeća ekipa, voditi velika borba za naslov prvaka. Žao mi je što je Trnava u rezultatskoj krizi, ali poznavajući ljude u Goričanu vjerujem da će se konsolidirati i vratiti odlične igrače koji igraju u drugim sredinama te ponovno krenuti stazama uspjeha. Tužan sam što Mladost iz Palinovca više nema seniorsku ekipu, no nadam se da će se ponovno okupiti na zadovoljstvo svojih simpatizera.

VJERUJEM DA USKORO DOBIVAMO DRUGOLIGAŠA

- Kad je riječ o Nogometnom klubu Međimurje, naš kraj  zavrjeđuje drugoligaša i vjerujem da će konačno u tome i uspjeti. Vani ima puno naših kvalitetnih nogometaša (Bobičanec, Dodlek, Šafarić,  Sobočan, Šprajc, Skoliber….) i ako bi se uspjelo njih vratiti te uz postojeći igrački kadar, siguran sam da bi takva ekipa bila odlična i u drugoj ligi, kaže Danijel Marčec, dok o vlastitoj nogometnoj karijeri dodaje: U Njemačkoj sam počeo trenirati u lokalnom FC Oberdingu članu regionalne lige. Oni bi me htjeli registrirati, no s obzirom da sam svaki drugi vikend doma, u Međimurju, ne bi bilo korektno da branim svaku drugu utakmicu pa još nisam odlučio. No, kako mi je nogomet  u krvi, svakako planiram završiti edukaciju za trenera te trenirati vratare poput mog velikog prijatelja Darka Stamenkovića koji taj posao radi više nego odlično.