Nogomet 16.08.2017. 10:10. Zadnja izmjena: 16.08.2017. 10:33.

Proslava u rujnu

Najljepša čestitka NK Podturnu za 50. rođendan - ulazak u 1. međimursku ligu

U godini kada proslavljaju pola stoljeća uspješnog djelovanja i postojanja nogometni klub Podturen iz istoimenog mjesta sam je sebi ispisao najljepšu moguću čestitku-putem kvalifikacija plasirao se tamo gdje mu je i mjesto, u najkvalitetniju Međimursku ligu. Predsjednik kluba Dražen Posavec, kojemu pripadaju ogromne za ovaj uspjeh jer je klub preuzeo kada nije djelovao 2014. i u kratkom roku ga je konsolidirao i ponovno 2015. krenuo sa njim od najniže lige u natjecanje i u rekordnom vremenu su se ponovno vratili vrh Međimurskog nogometa, kaže:

 - Sretan sam i ponosan na igrače, trenera, moje najbliže suradnike, navijače posebno «krvave» što smo u godini kada proslavljamo 50. rođendan ostvarili ovakav vrijedan uspjeh. Kao što je poznato NK Podturen ima vrlo mladu, ali nadasve kvalitetnu momčad s kojom smo se u zadnje dvije godine probijali iz 3. u 2. i na kraju u 1. MNL. gdje nam je po mom skromnom mišljenju i mjesto s obzirom na našu bogatu povijest. Igrački kadar u te dvije godine nismo mijenjali, ekipa koju smo skupili  prije dvije godine kada smo se počeli ponovno natjecati nakon jednogodišnjeg prekida ostala je ista. Kompletna ekipa je iz Podturna uz iznimku braće Drvoderić (Antonio i Dominik) koji su iz Novakovca i Eugena Pintarić koji je iz Dekanovca, ali je kompletnu igračku karijeru od pionira i juniora proveo u Podturnu.

Nosioci igre Podturna su sve redom praktično još juniori, ali manje više svi su prošli kroz renomirane škole nogometa: Matija Petak (1997. g. ŠN Međimurje), Matija Andrašec  (1998. g. ŠN Varaždin), Matija Antolović (1999. NŠ Nogonetaš 13, ŠN. Međimurje), Dino Horvat (1999. g. NŠ Nogometaš 13, ŠN Međimurje), Nikola Ovčar (2000. g. NŠ Nogometaš 13, ŠN Međimurje), Rudi Žganec (1997. g. ŠN Međimurje).
Tu su još igrači iz NŠ Nogometaš 13 iz Podturna: Eugen Pintarić (2000. g.), Sebastijan Andrašec (2000. g.), Luka Barković (1999. g.), Igor Biber (1997. g.), Pavao Sklepić (2000. g.), Martin Kukovec (2000. g.), Mihael Telebuh (1999. g.). Uz ove klince morali smo ipak pridodati i malo iskustva, a to su redom: Robert Božić, Jurica Golubić, Dino Kolar, Antonio Drvoderić, Dominik Drvoderić, Zvonimir Radovan, Nikola Kolarić, Aleksandar Kolar, Mario Kovačić, David Škvorc i Nikola Mučić.

Svi ovi rezultati postignuti u zadnje dvije godine naravno ne bi bili mogući bez kvalitetnog trenera Nevena Bujanića, koji je nadasve svojim znanjem, trudom  i radom od ovih u sinergiji mladosti i iskustva napravio respektabilnu momčad koja 'igra' nogomet i koju je lijepo i za pogledati. Naravno da moramo spomenuti i upravu kluba koja je napravila podlogu za uspjeh na sportskom planu. Upravu čine: Drago Andrašec, Antun Kolarić, Ivan Strahija, Marijan Majnić, Damir Posavec, Nikola Kolarić, Josip Šajnović, Stevo Sokač, Stevo Tkalec, Kruno Drk, Dejan Jambrošić, Slavko Novak, Antun Franjković, Vlado Marković, Josip Grbavec, Miljenko Markovć, Perica Hajdarović, Venceslav Hranilović (tajnik).

Što se tiče proslave 50. rođendana centralna proslava trebala bi se održati u rujnu, a pregovaramo sa jednim atraktivnim protivnikom koji bi uveličao našu svečanost. Na kraju siguran sam da ćemo i u višem rangu natjecanja pružiti zapažene rezultate jer imamo momčad koja je odlična dok bi se zahvalio svima koji nam pomažu na bilo koji način - veliko im hvala.