Nogomet 08.06.2016. 13:27. Zadnja izmjena: 08.06.2016. 13:35.

Očekivali više

U Ženskom nogometnom klubu Katarina Zrinski Čakovec nezadovoljni 8. mjestom na završetku sezone

Nogometašice Ženskog nogometnog kluba Katarina Zrinski Čakovec prvoligašku su sezonu završile na 8. mjestu s 16 osvojenih bodova – 5 pobjeda, jednim neriješenim rezultatom i 12 poraza te negativnom gol razlikom - 41 (28:69). Najbolji strijelac tijekom prvenstva s 14 postignutih pogodaka bila je Martina Krog, 5 ih je postigla Vugrinec, 4 Đula...

- Nismo zadovoljni plasmanom, očekivali smo više, morali smo i mogli bolje, planirali smo plasman u gornjem dijelu tablice rekao nam je direktor kluba Željko Bacinger. Ima više razloga za to; osnovni je nedovoljan broj igračica, posebno onih kvalitetnih, neredovito treniranje i da dalje ne nabrajam. U nekim utakmicama nije bilo ni dovoljno sportske sreće što je u ovakvim slučajevima potrebno, neke smo odigrali vrlo loše, no i u takvoj smo situaciji mogli i morali bolje proći. Moram još obavezno istaknuti podatak da imamo dobar mladi, kadetski sastav koji je u kadetskoj ligi zauzeo dobro 4. mjesto u prvoj sezoni nastupa, da neke od tih igračica, točnije njih četiri konkuriraju za najbolji, seniorski sastav što je ohrabrujući podatak za budućnost kluba.

Kako dalje?

- Mi u upravi trebamo i za vrijeme prvenstven pauze biti aktivni, poboljšati financijsko i organizacijsko stanje, struka se treba pobrinuti oko određenih pojačanja, ako želimo (a želimo) bolji plasman u novom prvenstvu. Prioritetni zadatak je što prije osigurati, već na početku novog prvenstva prvoligaški status, završio je Bacinger i na kraju još spomenuo dvije akcije u kojim je aktivno sudjelovao čakovečki klub. Organizaciju 2. zimskog dvoranskog prvenstva Hrvatske u dvorani SGC-a Aton Nedelišće i finala Kupa HNS-a u seniorskoj i kadetskoj kategoriji u Čakovcu.