Ostalo 18.01.2018. 09:23. Zadnja izmjena: 19.01.2018. 09:24.

Kuglanje

1. B HRVATSKA LIGA: Triler Željezničara u Osijeku

U 12. kolu ili prvom kolu nastavka prvenstva čakovečki Željezničar gostovao je kod imenjaka u Osijeku i odigrali su utakmicu punu preokreta u kojoj je čas jedan čas drugi bio pobjednik da bi na kraju sve završilo neriješeno 4:4. Čakovčani su osvojili 4 pojedinačna poena, a Osječani su bili ukupno bolji za 25 čunjeva. Možda i najpravednije iako treba žaliti za drugim bodom koji je izgubljen u prvom bloku.

U tom prvom bloku domaćini su postavili svoje najbolje kuglače, a gosti „mješoviti“ par. I u tom mješovitom zakazao je standardniji. Ne toliko što je izgubio poen koliko rezultatom (524) i tu nedostaje ovih 25 čunjeva. Domaćini su poveli 2:0, ali ono što je bilo bitnije razlika čunjeva je bila prevelika (-95). Iako se znalo da sva četiri ostala čakovečka kuglača mogu do poena malo je tko vjerovao da se može nadoknaditi ovaj minus. U drugom bloku Franjo Gosarić je krenuo sjajno (310 u 60 hitaca) i počela se buditi nada, ali je onda nestao (242) pa završio na 552 čunja i nadoknadio svega 10 čunjeva. Tomislav Tvarog (577) je također osvojio poen i igrao ujednačeno sve setove. Prije nastupa posljednjeg bloka bilo je 2:2 i 70 čunjeva za domaćine.

Obzirom na situaciju trener Čakovčana Zvonimir Žinić posegnuo je za uslugama povratnika Zorana Jagića, koji ima tek nekoliko treninga nakon saniranja povrede. I zaigrao je Jagić maestralno, srušio 307 čunjeva i nadoknadio u 60 hitaca 53 čunja. Ali tu je nestalo snage i drugi dio nastupa bio je mnogo slabiji. Čak je i tako osvojen 3. set i, ako ne ranije, tu ga je trebalo mijenjati. 4:4 je bilo osigurano, a čunjevi su bili gotovo na nuli. Možda onda u zadnjem setu ne bi protivnik nadoknadio 36 čunjeva (25 ukupna razlika?). Drugi kuglač u zadnjem bloku bio je Predrag Turk koji je osvojio 4. poen, ali je odigrao za njega samo dobrih 568 čunjeva.

Ova utakmica je pokazala da kuglači Željezničara nisu u vrhunskoj formi, a za pobjedu u sljedećem kolu protiv susjeda iz Lepoglave neće im biti dovoljno ovih nešto preko 3.300 čunjeva. Nadamo se u 50-ak čunjeva više i nova 2 boda.

Izvor: Anđelko Crnčec