Ostalo 27.01.2020. 10:08. Zadnja izmjena: 27.01.2020. 10:08.

Kuglanje

1. i 3. Hrvatska kuglačka liga: Željezničar II odličan

1. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA: Razočaravajući nastup

U drugom dijelu prvenstva 1. hrvatske kuglačke lige, nedavno su kuglači Željezničara putovali su u goste ekipi Šubičevca iz Šibenika koja je u prvom kolu prvenstva uspjela u Čakovcu osvojiti bod. Time su još više trebali biti motivirani, ali sve je ispalo sasvim drugačije. Čini se da je na naplatu došao pomalo neodgovoran odnos prema treningu u razdoblju prvenstvene pauze, što je jasno vidljivo na pojedinačnim rezultatima. Pojedinci misle da i bez treninga, na staroj slavi, mogu biti dio najbolje ekipe, a ova ih je utakmica ogolila.

Prvi blok u utakmici bio je postavljen na način da se izbjegne direktan dvoboj dvojice reprezentativaca i u tome se uspjelo, ali vjerojatno nije bilo planirano da na njega igra baš Ninoslav Mikac (537), no tako je ispalo. Zato su ostala dvojica trebala odraditi 2 poena i sve bi bilo drugačije. Luka Požega (584) je uglavnom odradio svoj dio zadovoljavajuće i osvojio poen, ali je zato Igor Ružić (506) nakon solidnog početka drugi dio nastupa odigrao početnički i tako je brod počeo tonuti. Umjesto Željezničara 2:1 poveo je Šubičevac, ali je bilo samo 27 čunjeva minusa i u tome je bila šansa. No i drugi blok kuglača također nije bio niti na prosječnoj, a kamoli višoj razini. Jedino je Bojan Košak (568) odigrao kako treba i osvojio poen dok su Predrag Turk (534), Franjo Gosarić (277), a pogotovo Bojan Plevnjak (250) odigrali slabije nego većina iz druge ekipe dan ranije. Naravno da se s 2 kvalitetna kuglača, odnosno s trećinom ekipe ne može doći do pobjede niti protiv posljednjeg na tablici.

Možda ovog trenutka ovo ne izgleda tako tragično kako bi moglo izgledati na kraju prvenstva jer su bodovi pripali direktnom konkurentu za ostanak u ligi, a to je uvijek najopasnije. Bodovima se ne možemo nadati niti u slijedećem kolu kada je Željezničar domaćin Zaprešiću, prvaku Hrvatske i pobjedniku europske lige prvaka.

3. HRVATSKA  KUGLAČKA  LIGA: Željezničar II odličan

Nedavno su nastavljena prvenstva u svim kuglačkim ligama pa tako i u 3. hrvatskoj kuglačkoj ligi sjever u kojoj nastupaju 4 međimurske momčadi. U prvom kolu nastavka donjodubravski je Dubravčan bio slobodan, Željezničar 2 je u odličnoj igri 7:1 pobijedio momčad Koprivnice, Prosvjetar je na gostovanju kod Obrtnika iz Krapinskih Toplica odigrao katastrofalno i izgubio 0:8, a Zanatlija je izgubio 2:6 kao domaćin drugoj ekipi Lepoglave.

Zbog drugoligaškog rezultata Željezničar 2 zavrjeđuje da ga se prvo spomene. U goste mu je došla slaba Koprivnica, ali i pored toga mladići Željezničara 2 su odigrali vrlo angažirano. Od prvog do zadnjeg hica dominirali su, a veliku prednost stekli su u prva 2 bloka vodstvom od 4:0. Prvoligaški je odigrao Zvonimir Turk (573), a mnogo nisu zaostajali niti Franjo Gosarić (561) i Bojan Kuzma (555). Svakako treba spomenuti i prvi seniorski nastup 14 godišnjeg Konrada Vikerta koji je odigrao 60 hitaca. Na kraju je bilo 7:1, ali i čak ravnih 200 čunjeva više za Željezničar 2.

Prvi su u drugi dio sezone krenuli kuglači Prosvjetara, ali tu utakmicu protiv Obrtnika iz Krapinskih Toplica bolje da što prije zaborave jer su i pojedinačni i ekipni rezultat ispod natjecateljske razine. Jedino je Emil Horvat (528) uspio stići do nekakvog rezultata, pa ne čudi 0:8 poraz, uz 326 čunjeva minusa.

Iako se čini da je Zanatlija visoko poražen vrlo je malo nedostajalo da sve bude drugačije, a presudio je jedan izuzetno slab rezultat. Razlika čunjeva na kraju je bila 53 čunja, a da je najslabiji kuglač Zanatlije napravio samo 510 sve bi bilo na strani Zanatlije. To govori sve o važnosti svakog pojedinca i potrebi da i treneri igraju aktivnije. Zbog ovog poraza u sjeni je ostao sjajan rezultat jednog drugog pojedinca Zanatlije. Jurica Petković (577) odigrao je prvoligaški, ali niti to nije pomoglo. Gosti su jednostavno bili ujednačenija momčad i to je presudilo u korist druge momčadi Lepoglave

Izvor: ac