Ostalo 20.11.2018. 23:07. Zadnja izmjena: 20.11.2018. 23:16.

Rezultati utakmica i tablice

1.B, 2. i 3. hrvatska kuglačka liga: Prosvjetaru međimurski dvoboj

1. B  HRVATSKA  KUGLAČKA  LIGA: Ne briljiraju, ali pobjeđuju

Čakovčani i dalje nižu pobjede, iako im igra nije za ništa više od 4 minus. Ove subote kao domaćini su pobijedili zagrebački Obrtnik-Torbar 6:2, uz čak 210 čunjeva razlike. Ovako velikoj razlici najviše je doprinio Predrag Turk, koji je u prvom bloku srušio sjajnih 646 čunjeva i sam napravio 143 čunja razlike u odnosu na svog protivnika. Kada je još vrlo dobro odigrao Ninoslav Mikac (564), iako nije osvojio poen, velikom razlikom u čunjevima postavljen je temelj za pobjedu. No, ostali kuglači Željezničara nisu igrali tako dobro pa je nakon drugog bloka, u kojem su nastupili Zoran Jagić (550) i Franjo Gosarić (548), rezultat u poenima i dalje bio neriješen 2:2. Tako je posljednji blok morao osvojiti još jedan poen da bi se pobjedilo, a ne samo sačuvati prednost u čunjevima. Tomislav Tvarog (558) i Igor Ružić (526) su iskoristili lošu zadnju postavu gostiju i bez većih problema pobjedili.

Prvenstvo se zbog pojedinačnih prvenstava regije i RH nastavlja za 3 tjedna, a tada Željezničar gostuje u Pakracu i za pobjedu će mu trebati vrlo dobra igra.

 

2. HRVATSKA  KUGLAČKA  LIGA: Preslabo za lidera

Kuglači čakovečkog Zanatlije u 7. kolu 2. hrvatske kuglačke lige gostovali su kod vodeće momčadi Elektre iz Križevaca i doživjeli 2:6 poraz, uz 96 čunjeva manjka. Sve poene osvojili su u prvom bloku kada su u igračkim poenima čak i vodili 2:1, ali nažalost drugi dio ekipe nije bio tako raspoložen. U tom prvom bloku vrlo dobri Franjo Žarković (548) poen je osvojio "svojim rezultatom" kojega ponavlja već više puta, a Ivan Rođak (539) od protivnika je bio bolji za 1 čunj, ali čunj vrijedan poena. U drugom bloku najbliži poenu je bio Damir Grašić (531). U sljedećem kolu koje se igra 01.12. Zanatlija bi trebao do novih bodova jer mu u goste dolazi posljednji na tablici, Slavonac iz Lipovljana.

3. HRVATSKA  KUGLAČKA  LIGA: Prosvjetaru međimurski dvoboj

U 7.kolu 3. hrvatske kuglačke lige čakovečki je Prosvjetar bio domaćin Dubravčanu iz D.Dubrave, iskoristio prednost domaće kuglane i pobjedio 6:2 Najzaslužniji za pobjedu je prvi par Prosvjetara koji je osvojio 2 poena, uz to napravio i 74 čunja prednosti. U tom paru bio je i najbolji pojedinac susreta Josip Šarić (552), a vrlo dobro ga je pratio i Nebojša Žnidarić (546). Kada je u drugom paru još poen osvojio Stjepan Blažek nazirala se sigurna pobjeda Prosvjetara, bez obzira što do poena nije uspio Ilija Višić (519). U posljednjem paru poen je osvojio i Emil Horvat (511) tako da je na kraju bilo 6:2.

Mladići Željezničara 2 ponovno su poraženi 3:5 i to na gostovanju kod Koprivnice, a mogli su mnogo više. Opet su poraženi zbog neshvatljivo loše igre u pojedinim fazama nastupa.. Prvi blok je odigrao dobro (Božidar Igrec 516, Bruno Halabarec 509), a Zvonimir Turk (568) i odlično, donijevši prednost 2:1 i 31 čunja, ali niti to kuglačima drugog bloka nije bilo dovoljno da bi se na kraju slavilo. Poen Bojana Kuzme (507) bio je dovoljan tek za 3:5. Za 2 tjedna kuglači Željezničara 2 "odmaraju", slobodni su, Prosvjetar putuje varaždinskom MIV-u, a Dubravčan je domaćin Obrtniku iz Oroslavja.

Izvor: A. Crnčec