Ostalo 19.01.2018. 09:24. Zadnja izmjena: 19.01.2018. 09:24.

Kuglanje

3. HRVATSKA LIGA Zanatlija pobjedio vodećeg

U nastavku prvenstva čakovečki Zanatlija je dočekao vodećeg Graničara iz Đurđevca. Kako to obično u derbijima biva bilo je neizvjesno do samog kraja utakmice, a na kraju je sitnih 30 čunjeva presudilo u korist Zanatlije, uz 5,5:2,5 u poenima. Zapravo je presudilo to što je momčadski rezultat Zanatlije (3.197) ovaj put za 30-ak čunjeva bio viši nego do sada, a upravo je tolika razlika čunjeva ovog susreta.

Na samom startu, u prvom bloku Zanatliji se nije pisalo dobro. Osvojeno je samo 0,5 poena, a to je uspjelo Igoru Mačeku (535) koji je bio potpuno izjednačen sa svojim protivnikom. Utakmicu je prelomio drugi blok Zanatlije osvojivši oba poena, uz vrlo dobru igru. U do zadnjih hitaca neizvjesnom dvoboju najbolji „zanatlija“ ove utakmice Damir Grašić (553) uspio je za 3 čunja nadjačati protivnika, a istovremeno Ivan Rođak (544) je napravio 48 čunjeva plusa. U posljednjem bloku opasno je prijetio gostujući Antun Bionda (575), ali su ujednačeno dobri „zanatlije“ Jurica Petković (539) i Mladen Grašić (523) uspjeli sačuvati razliku, a Petković osvojiti i poen. Ovom pobjedom Zanatlija je smanjio razliku prema vodećem na 4 boda, a kako još sljedeće 3 utakmice igra kao domaćin očekuje se stizanje vodećeg.

Željezničar 2 je gostovao kod imenjaka u Koprivnici i na opće iznenađenje donio oba boda. Kao što smo već pisali u znatno slabijem sastavu nego jesenas od Željezničara 2 se nisu očekivali posebni rezultati, posebno ne protiv protivnika koji im je prošle sezone uzeo naslov prvaka, a ove ih u 1. kolu pobjedio u Čakovcu. No i kugla je okrugla, a ne odlučuju imena nego igra. Ovaj put sve se poklopilo prema očekivanju kod postavljanja ekipe. Kuglači koji su bili „zaduženi“ za osvajanje poena to su napravili, a ostali čuvali razliku. U prvom bloku poene su osvojili Bojan Kuzma (536) i Zvonimir Turk (535), a u drugom Igor Kolarić (516). Razliku čunjeva uspješno su čuvali Nikola Drožđek, te unuk i baka Manuel Korent i Katarina Rašperger.

U trećem međimursko-podravskom susretu Podravci su uspjeli smanjiti rezultat i to u susretu Prosvjetara i Koprivnice. Prosvjetar je bio domaćin, ali nije uspio pobjediti, niti ponoviti igru iz kupa protiv Željezničara, iako je ovaj put igrao kompletan. Nažalost i pored toga što je vrlo dobra trojka Emil Horvat (547), Nebojša Žnidarić (544) i Stjepan Blažek (537) bila na visini zadatka osvojivši poene Prosvjetaru je nedostajao bar još jedan poen koji je pomalo i nesretno izgubljen jer je Ilija Višić (529) izgubio za 2 čunja. No daleko važnije za poraz je što je četvorka koja je igrala na ostale dvije pozicije srušila nedopustivo malo čunjeva (476 i 455), a uz to upitna je i izmjena kuglača na 256 čunjeva.

Dubravčan iz D. Dubrave ugostio je Obrtnik iz Oroslavja, jesenskog viceprvaka. Krenuli su loše u utakmicu, rezultatima ispod 500 i vodstvom gostiju 2:1 jer je samo Tomislav Hrašćanec (543) odigrao kako treba i osvojio poen. U drugom bloku za Dubravčan je debitirala Helena Bolić, pojačanje iz zimskog prijelaznog roka, i odigrala odlično. Njezinih 573 čunja stvorili su razliku koja je na kraju presudila za pobjedu Dubravčana. Treći poen osvojio je Branko Horvat (512) i to je uz pozitivnu razliku u čunjevima (74) bilo dovoljno za 5:3 pobjedu Donjodubravčana.

U sljedećem kolu Zanatlija bi kao domaćin trebao do bodova protiv varaždinskog Željezničara, a također i Željezničar 2 protiv varaždinskog MIV-a. Ostala dva naša predstavnika gostuju kod vodećih. Dubravčan kod Graničara iz Đurđevca, a Prosvjetar kod Obrtnika iz Oroslavja. Kako se utakmica Dubravčana i Graničara igra na za oba kluba „domaćoj“ kuglani, ne ostavljamo Dubravčan bez nade.

Izvor: Anđelko Crnčec