Ostalo 12.11.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:50.

Antonio Vuk i Martin Simon prvaci države, Lea Ružić druga

Dana 8. i 9. studenog 2014. godine u Belom Manastiru održano je Državno prvenstvo i Završnica Kupa Hrvatske muške i ženske sportske gimnastike za mlađe kategorije. Natjecanje je okupilo 400-tinjak gimnastičarki i gimnastičara iz cijele Hrvatske, među kojima je bilo i 7 gimnastičara GK Marijan Zadravec Macan koji su tokom godine svojim napornim radom uspjeli izboriti plasman.

 

Naši gimnastičari natjecali su u različitim kategorijama, a rezultati su bili sljedeći:

 

U kategoriji mlađi junori A, Antonio Vuk je na preskoku osvojio odlično 1. mjesto, te na tlu zauzeo 4. mjesto.

 

David Đuran u kategoriji juniora B program zauzeo je 5. mjesto.

 

Martin Simon državni je prvak sa osvojenim odličnim 1. mjestom u kategoriji mlađi kadeti .

 

Lovro Đud u kategoriji juniora C program zauzeo je 12. mjesto.

 

U kategoriji mlađih kadetkinja C, Lea Ružić osvojila je 2. mjesto (iako je imala isti broj bodova kao i pobjednica), a Linda Lepir zauzela je 29. mjesto.

 

Ema Halabarec u kategoriji seniorki C program zauzela je 19. mjesto.

 

Ovim prvenstvom i završnicom kupa zaključena je sezona natjecanja za 2014. godinu, osim za Filipa koji će nastupiti u Moskvi na Voronin kupu,no pripreme za sljedeću sezonu već su počele. Treneri Tatjana Govedovskaja, Marija Jurak, Marija Zadravec, Matija Novak i Damir Fotak veoma su zadovoljni rezultatima te u sljedećoj godini očekuju još bolje rezultate. 

 

Tatiana Goverdovskaia bila je jako zadovoljna nasupom naših mladih nada:

 

«Djeca su jako naporno trenirala i ovi rezultati dokaz su da se radom sve može. U slijedećoj sezoni očekujemo još bolje rezultate», dok se Damir Fotak nadovezao: « Sustavni rad i selekcija dugo su prisutni u našem klubu i iako imamo puno problema , zajedništvom ih sve uspješno otklanjamo. Uz potporu svih naš klub će još dugo imati ovako odlične rezultate

 

Izvor: 3107