Ostalo 30.11.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

KUGLANJE

KUGLANJE

POTOP ŽELJEZNIČARA

 

Jedan od najtežih, ako ne i najteži, poraz doživio je Željezničar u subotu. 0-8, 218 minusa, 5-19 u setovima i tek 3296 srušenih čunjeva – pravi debakl kakav se ne pamti na domaćim stazama. „Krivac“ je zagrebačka Grmoščica, a uzroka te razloga za takav ishod je mnogo. Kada se gledaju konačne brojke, Grmoščica je srušila visokih 3514, najviše što je ijedna ekipa ove jeseni oborila u Čakovcu te bi kraj takvog rezultata Željezničar i u idealnim uvjetima teško parirao. Doduše, možda bi tada drugačiji tijek utakmice i pritisak učinio svoje pa bi gostima koji puta i zadrhtala ruka, ali nećemo o tome nagađati. Okrenimo se onome što se doista dešavalo.

 

Ranije nego ikada, polusezona je za Željo završena. Omjer od 3-8 donio je desetu poziciju, do željenog osmog mjesta udaljenost je tek dva boda, ali isto tako su i tek bod iznad vode. Na pola puta – prolazna ocjena. Dobile su se domaće utakmice koje su se morale (Zadar, Velebit, Poštar), propuštale se izgledne prilike u gostima (Kandit, Medveščak, Osijek i posebice Novska). S pobjedom više bila bi ovo puno bezbrižnija pauza, međutim optimizam je realan pod uvjetom da ekipa bude zdrava jer će u nastavku ipak imati mrvicu lakši raspored. Jedino što kuglači neće moći u potpunosti se prepustiti blagdanskih užicima (za stolom) jer nastavak kreće već početkom siječnja, 09.01., kada u Čakovec stiže splitski Mertojak.

 

3.HKL: SAMO ZANATLIJA USPJEŠAN

 

Iako je Zanatlija jedini ostvario pobjedu u ovome kolu, priču ćemo započeti s onima koji su staze napustili pognute glave. Prvi od njih su mladići iz Željezničara 2 koji su kod ponajbolje ekipe lige, Obrtnika iz Oroslavja, odigrali veliku utakmicu, a za koji nastup nisu bili nagrađeni niti bodom. Na momente je izgledalo kao da se ne radi o trećeligaškom susretu – poeni su se gubili unatoč rezultatima od 570+, šamarale se devetke kao od šale, a čak 3332 srušena čunja (što je više i od nekoliko prvoligaških cifri minulog vikenda) bila su još uvijek nedovoljna makar i za podjelu bodova. Momčad iz Oroslavja srušila ih je naime 22 više te zasluženo pobjedila sa 5-3. Željezničar je imao za ovaj rang tri mega ostvarenja – Matija Vikert 594, Luka Štrukelj 577 i Igor Kolarić 576. Ostatak momčadi kretao se na oko 530 i tu treba tražiti manjkajuća drva. 

 

Dubravčan je izgubio kod momčadi koja do sada nije baš bila uspješna – varaždinski MIV je sa 7-1 uz 73 drva plusa slavio tek drugu pobjedu sezone, no treba priznati da su to učinili uz dobru igru od 3228. Jedini poen za Dubravčan uzeo je Zoran Vučenik (502) na setove, dok je Dražen Cenko (561) bio najbolji igrač utakmice, ali je duel izgubio na setove. Slab nastup ubilježio je Davor Fabić (505), a preostali trojac odigrao je tek prosječnu utakmicu (Čižmešija 524, Šimunić 533 i Horvat 530) što kraj raspoloženih domaćina iz MIV-a nije bilo dovoljno.

Kuglanje

Za kraj smo ostavili Zanatliju, trenutno najviše plasirani međimurski klub glede čije utakmice je dovoljno kazati da im je protivnik bila Ivančica. To automatski znači laganu pobjedu od čak 8-0 uz 275 razlike. Imao je Zanatlija nekolicinu solidnih igrača – Damir Grašić sa 547 i Radovan Leskovar sa 545 isred svih, uz dostatnu pomoć Franje Žarkovića (534) i Mladena Kovača (528). Treba svakako spomenuti i zapaženu ulogu Borisa Ivančića (272). Ostvarenje Ivančice od 2777 pa je nešto što se također ne pamti.

 

Za vikend su na rasporedu međimurski dvoboji – u petka od 19h Željo 2 protiv Prosvjetara, a Dubravčan će u subotu ugostiti Zanatliju.

Izvor: 3162