Ostalo 16.11.2017. 07:03. Zadnja izmjena: 16.11.2017. 07:03.

1. i .3. hrvatska liga

Kuglanje: Čakovečki Željezničar se vratio na dobri kolosijek i sigurno osvaja bodove

1.B HRVATSKA LIGA: Lagana pobjeda

Nakon slabijeg starta u novo prvenstvo čakovečki Željezničar se vratio na dobri kolosijek i sada sigurno osvaja bodove. U ovom 8. kolu bio je domaćin ekipi Pakraca i jedino što je bilo upitno do kraja utakmice je da li će ostvariti maksimalnu pobjedu ili ne. Na kraju je bilo 7:1, uz 189 čunjeva razlike.

Ogromnu razliku u čunjevima i vodstvo 2:0 Željezničar je ostvario već u prvom bloku u koji je trener Žinić ovaj put poslao Predraga Turka, i kao novinu, Tomislava Tvaroga. Obojica su odigrali vrhunski i zamrznuli protivnike na minus 101. Pri tome Turk je srušio 617, a Tvarog 600 čunjeva. U drugom bloku rezultati „željezničara“ su bili puno slabiji, ali ipak dovoljni za nova dva poena. 2 vrlo zaslužna kuglača iz prošlih kola nisu ovaj put tako blistala. Ninoslav Mikac je srušio prosječnih 547, a Franjo Gosarić još prosječnijih 533 čunja. U zadnji blok, nakon tako uvjerljivog vodstva, poslana su dvojica kuglača koji nisu standardni u prvoj, ali su zato standardni u drugoj momčadi. Igrom i rezultatima su više potvrdili pripadnost drugoj nego prvoj, s time da je Bojan Plevnjak (547) na momente igrao i zapaženo, dok je Luka Hojski (520) cijelo vrijeme igrao nepotrebno nervozno i poklonio 1 poen gostima. Istina u kuloarima se priča da je to bilo u dogovoru s trenerom (koji časti za svaku 8:0 pobjedu).

  • Sljedeća subota donosi gostovanje u Zaboku i ukoliko se odigra ozbiljno cijeli susret serija pobjeda bi trebala biti nastavljena, a samo malo opuštanje može sve promijeniti.

3. HRVATSKA LIGA: Zanatlija na vrhu

Ono što smo najavljivali proteklih tjedana ovog se vikenda i dogodilo. Nakon 6. kola čakovečki je Zanatlija preuzeo vodstvo na tablici i to na način da su u posljednja 3 kola oni pobjeđivali svoje protivnike, a druga ekipa čakovečkog Željezničara je „skidala“ s prvog mjesta sve njihove direktne konkurente. 6. kolo obilježila su dva derbija. Prvo Željezničara i do tada vodećeg đurđevačkog Graničara, a zatim i lokalni čakovečkih klubova, „domaćina“ Prosvjetara i Zanatlije.

Mladi „željezničari“, pojačani drugim dijelom prve ekipe, dočekali su Graničar sa željom da dođu do novih bodova i omoguće Zanatliji dolazak na sam vrh. U tome su u potpunosti uspjeli zahvaljujući svojoj vrlo dobroj igri, ali i manjem otporu od očekivanog od vodeće momčadi lige. Ozbiljniji  otpor domaćinima gosti su pružali tek u prvom bloku kada su i osvojili počasni poen. Sve ostalo bilo je na strani Željezničara u kojem je većina ekipe odigrala vrlo ujednačeno: Franjo Gosarić (564), Igor Kolarić (542), Bojan Kuzma (540), Bojan Plevnjak (537) i Luka Hojski (531).

Zanatlija je, točno u podne kod SRC Mladost, gostovao kod Prosvjetara. Došli su kao favoriti, a tako i odigrali unatoč dosta šarenom sastavu. Ukupni rezultat niti jedne ekipe nije impresionirajući, a pogotovo ne Prosvjetara koji ovaj put nije uspio stići niti do 3.000 (2.996). Pri tome čak 3 kuglača nemaju niti 500, a oni koji su tu granicu prešli su najprije najbolji pojedinac u ekipi Nebojša Žnidarić (529), Emil Horvat (519) i Ilija Višić (513). Naravno da je to za „zanatlije“ bio premali otpor pa su ostvarili 6:2 pobjedu, uz 115 čunjeva razlike. Veseli što su ih pri tome predvodili mlađi kuglači Igor Maček (546) i Jurica Petković (538). Ono na što treba upozoriti je činjenica da je Zanatlija ovaj put ekipno odigrao slabije  i da mu takvi rezultati protiv jačih protivnika neće biti dovoljni.

Pobjedu je u gostima zabilježio Dubravčan iz Donje Dubrave. Ta se pobjeda i očekivala jer su gostovali kod najslabije ekipe lige Ivančice iz Ivanca. Pobjeda nije ostvarena u posebno dobroj igri, ali ipak dovoljno za 5:3 pobjedu, za 56 čunjeva. Pri tome najveći je doprinos Željka Šimunića i Davora Fabića koji su svaki srušili po 542 čunja, a na toj razini slijedio ih je još jedino Tomislav Hraščanec (536). No i pola ekipe za Ivančicu je bilo dovoljno.


• U sljedećem kolu nastavlja se niz međusobnih susreta naših klubova, no ovaj put Prosvjetar će stvarno na gostovanje jer Dubravčan iz Donje Dubrave kao domaćin igra u Koprivnici. Zanatlija priliku za potvrdu vodstva ima kao domaćin koprivničkom Željezničaru, a druga ekipa čakovečkog gostuje kod varaždinskog. Tako će nam se u slijedećem izvješću sve poplaviti od „željezničara“, nadamo se uz bodove za naše klubove.

• KUGLAČKI TJEDNI VODIČ:

- petak, 17.11., od 18 sati: Zanatlija - Željezničar (Koprivnica)

Izvor: Anđelko Crnčec