Ostalo 02.09.2018. 14:48. Zadnja izmjena: 02.09.2018. 14:50.

Veslanje

Nautički klub Fljojsar iz Donje Dubrave: Deseto veslanje dravskim čamcima

Nautički klub Fljojsar iz Donje Dubrave bio organizator i domaćin 10. natjecanja u veslanju dravskim čamcima na odvodnom kanalu HE Dubrava na dionici dugoj 4 kilometra, od mosta preko kanala kod Svete Marije do lučice Nautičkog kluba u Donjoj Dubravi. Potporu natjecanju dala je i Općina Donja Dubrava, a iduće bi godine to morala biti Međimurska županija jer je to na svečanosti proglašenja najboljih obećao dožupan Josip Grivec. Natjecanje je okupilo 21 veslačku ekipu u muškoj i ženskoj konkurenciji, 15 muških i 6 ženskih ekipa.

• Muški su veslali dionicu od 4 kilometra i u njoj su daleko nadmoćniji, ne znamo po koji puta, bili: Branko Ivančić, Miro Ivančić, Miroslav Horvat i Dominik Miser, članovi ekipe Fljojsar 4. Oni su postigli vrijeme od 19,21 minutu. Drugi su pili članovi Ogranka UHVDR  D. Dubrava (Rudolf Čmrlec, Tomislav Radmanić, Srećko Golub, Neven Lisjak) oni su stazu prošli u vremenu 21,54 minute, dok su treći bili članovi ekipe Vidovski zlatari 2 (Nenad Lukša, Ivan Vidović, Darko Vugrinec, Robert Dominić) njihovo je vrijeme 21,57 minuta. Između tih 15 ekipa ovdje su bili natjecatelji iz Preloga, Donjeg Vidovca i susjedne Podravine. Prve tri ekipe su nagrađene peharima i medaljama, a sve ostale ekipe su dobile medalje.

• Od šest ženskih ekipa, na stazi dužine 2 kilometra, po šesti put su najbolje bile ekipe Čarli je zakon (Josipa Punčikar, Jelena Glavak, Martina Herc i Marija Klarić) s vremenom 10,17 minuta. Drugo mjesto su osvojile natjecateljke u ekipi Dravske sirene (Zorica Čmrlec, Klaudija Kelava, Janja Kovač, Dara Krušelj), postigle su vrijeme 11,12 minuta, dok je treće mjesto pripalo Dolenec teamu (Nadica Dolenec, Klara Dolenec, Matea Vadla, Elizabeta Varga) postigavši vrijeme 11,24 minute. I one su nagrađene peharima i medaljama, a ostale natjecateljke medaljama.

Svima je nagrade uručio Dražen Miser, predsjednik Fljojsara, koji je izrazio zahvalnost, zadovoljstvo i čestitke svim natjecateljima, a velikom broju posjetitelja se je zahvalio na odazivu. Cjelokupnom utrkom i ove je godine dirigirao Alen Fuš iz Kotoribe, a vodio je i program proglašenja najboljih. U provođenju natjecanja organizatorima je potpora bila Stanica  HGSS Čakovec. Po održanom proglašenju nastavljena je velika veselica uz kanal gdje su svirali članovi TS Taubeki.