Ostalo 16.11.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:31.

OSAM MEDALJA ČAKOVEČKIH GIMNASTIČARA I GIMNASTIČARKI

U Rijeci je održano 24.pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe kategorije, također i završnica Kupa Hrvatske, nastupilo je više od 400 mladih iz 40 hrvatskih klubova koji su taj nastup izborili kroz 4 kola regionalnih prvenstava. Među njima su bili i mladi gimnastičari i gimnastičarke Gimnastičkog kluba „Marijan Zadravec – Macan“ Čakovec pod vodstvom svojih uspješnih trenera: Tatiane Goverdovskaie, Marije Jurak, Marije Zadravec, Damira Fotaka i Matije Novaka. Koji su uspješno „odradili“ svoje posljednje službe no natjecanje ove godine. Uspješni su bili i naši suci: Tijana Tkalčec, Aleksandra Bedić, Damir Fotak i Domagoj Dominić, dok je Mario Vukoja bio tehnički delegat HGS-a.


Antonio Vuk je obranio naslov državnog prvaka u kategoriji mlađih juniora na preskoku, za 1 bod izmaklo mu je zlato i na tlu pa je osvojio naslov državnog viceprvaka i osigurao poziv za nastup u juniorskoj reprezentaciji, gdje će pokušati izboriti vizu za nastup na EP-u iduće godine. I ostali iz muškog sastava bili su uspješni, juniori su ekipno drugi, Luka Đuran viceprvak je u višeboju, a Luka Sedmak kojemu je to bilo prvo jako natjecanje nakon operacije ruke osvojio je brončanu medalju. U kategoriji juniora C, Lovro Đud je u vrlo jakoj konkurenciji osvojio broncu, a Paris Posavec također je brončani, zlatna medalja na konju s hvataljkama izmakla mu je za par desetinki, točnije vrlo čudnim sudačkim kriterijima. 


U ženskoj kategoriji također evidentni rezultati. Lea Ružić i Linda Lepir doslovce su briljirale u kategoriji kadetkinja osvojivši zlato i srebro u višeboju, potvrdivši time svoj veliki talent. Odlična je bila i naša nova gimnastička nada Luna Sakač kojoj je to bilo prvo državno prvenstvo, a vježba tek godinu dana, bila je vrlo dobra 13.u konkurenciji 40 natjecateljica iz cijele hrvatske.

 

-Ovim natjecanjem nacionalna sezona je završila, osim nastupa Filipa Udea u Bundesligi. Još razmišljamo da li prihvatiti poziv za Meksiko i Moskvu, skloniji smo međutim stavu da ovaj period iskoristimo za učenje novih elemenata. Sezonu ,možemo ocijeniti vrlo uspješnom na svim razinama, također i međunarodnom planu koju smo okrunili tako da je Filip Ude osigurao višebojske kvalifikacije iduće godine u Riu, za nastup na svojim trećim OI također iduće godine u Riu. Zahvaljujući podršci sponzora i donatora, također vrlo dobrom suradnjom s Međimurskom županijom, gradom Čakovcem i Općinom Nedelišće uspješno smo odradili sve zacrtano za ovu sezonu koju ćemo završiti prigodnim božičnim zajedničkim druženjem svih članova, sponzora, partnera i medija, rekao nam je sportski direktor čakovečkog kluba Mario Vukoja.

Izvor: 3160