Gradovi i općine 26.10.2016. 12:50. Zadnja izmjena: 26.10.2016. 12:54.

Potpora obrazovanju

Grad Čakovec i prijevoznici potpisali ugovor o prijevozu osnovnoškolaca

U čakovečkoj Gradskoj vijećnici potpisani su ugovori o prijevozu učenika osnovnih škola na području Grada. Temeljem javnog poziva raspisanog u lipnju, posao vrijedan 1,550.250 kuna dobile su tvrtke okupljene u Zajednicu ponuditelja, odnosno prijevoznici - Rudi –express d.o.o., Autobusni prijevoznik Josip BaligaRob Toni d.o.o. i Autobusni prijevoznik Ivo express, a besplatan prijevoz imat će 521 učenik – iz I. osnovne škole Čakovec te škola Ivanovec i Kuršanec.

Potpisan je i Okvirni sporazum koji obuhvaća prijevoz za ovu i sljedeću školsku godinu, a njime je definiran iznos od 775.125 kuna po godini.

Obrazovanje nema alternativu, a Grad djeci nastoji pružiti što više mogućnosti u obrazovanju, kazao je gradonačelnik Stjepan Kovač. Iz Grada su izvijestili i da je po prvi put, osim samog prijevoza do škole, ugovorom s prijevoznicima definirano da djecu voze i na različite aktivnosti – izlete, kazališne predstave i na sportska natjecanja na relacijama na području Međimurske županije - do kvote od 1.000 kilometara godišnje po školi.