Kolumne 05.11.2016. 08:26. Zadnja izmjena: 05.11.2016. 08:27.

Komentar Željke Drljić

Čovjek je vještici vuk(odlak)

Vještice postoje. Od stoljeća sedmog. I za neke su opasne, jer, kao što im samo ime kaže, vješte su žene. Ne mare za astronomske pojave i jednako su efikasne bez obzira je li Mjesec pun il nije. Izborile su se za neviđene stvari, zbog kojih su muškarci vjekov'ma zalud ginuli. Izborile su se, primjerice, za (plaćeni) rad nedjeljom. Bio Mjesec pun il prazan, one rade u trgovačkim lancima blagdanima (i vjerskim!) I ne moš' im zabranit! Spustili im plaće na minimalac, ponižavaju ih... i ništa. One i dalje rade i nikog ne šljive.

Bio Mjesec pun il prazan, ulaze u operacijske sale, ne samo da ih čiste, nego i operiraju (!?), vare, ušle su u Vladu, u bespuća povijesne zbiljnosti, začarale su bankare i na minimalac dobivaju kredite, uvukle se u sve pore svetim testosteronom natopljene kože društva i isisavaju mu snagu... samo s jednim jedinim ciljem: da s plodom utrobe svoje čine što ih volja.

Smatraju da imaju pravo na to jer jedine znaju Veliku Tajnu: jedino one znaju što je bilo prije - kokoš ili Jaje? Promatrajte ih kriomice u kuhinji, dok razbijaju jaja. Dovoljan im je tek brz pogled na proliveni sadržaj iz ljuske i odmah znaju je l' mužjak il ženka. Ako je mužjak, bace ga na vrelo ulje, ako je ženka - sadržaj pažljivo vrate u ljusku, zalijepe selotejpom i stave na toplo. Ako se tome ne stane na kraj, neće nam više imati tko kukurikati u praskozorja. Nad usnulim selima ove pitome zemlje, ljubavlju natopljene, jutrima će se razlijegati tek tužna crkvena zvona. Ne zazvone li uskoro na uzbunu, bit će kasno... Jer... bio Mjesec pun il prazan, one bdiju i jezde k svom cilju - (p)ostati gospodarice života i smrti.

Ne šaljite tuđu, nevinu djecu na barikade pred bolnicu da zaustave nezaustavljivo, jer... bio Mjesec pun il prazan, one će prkositi Velikom Svetom Prasku i odlučivati o životu i smrti. Na barikade moraju najobučeniji: samo alfa-vukodlaci se mogu nositi s njima.

GORI VATRA

Za taj vam boj treba noć punog Mjeseca. Treba vam lomača što razbija mrak i puno bodljikave žice da zaustavi njihove saveznike - Bezumnike (tako su ateiste nazivali u jednom udžbeniku za vjeronauk za 8. razred u ovoj pitomoj zemlji, ljubavlju natopljenoj). Strah je moćno oružje, ali ne i u ovoj zemlji pitomoj, ljubavlju natopljenoj. Danas je 31. listopada, Noć će vještica. Što znači da je sutra prvi, leći će penzije. I mnogi Umnik i Bezumnik će primiti svojih 1.200 kuna - i neće se uplašiti. Mnoge vještice neće primiti plaću, neće imati za gorivo, pa će se opet prihvatiti svojih metli. Sad se vi nosite s tim osornim, tvrdim sojem kojeg ne plaši smrt od gladi.

Ne pobijedite li - One će ostati gospodarice života i smrti. A vi ćete ostati bez ključnog argumenta.

Ni vrijeme vam nije na strani: za 100, 500 godina nova civilizacija vaše će ideje proglasiti suludima i gnušati ih se. Jer nismo mi zora razvitka, tek smo mrak pred svitanje.