Politika i gospodarstvo 09.08.2016. 13:45. Zadnja izmjena: 09.08.2016. 13:49.

Tradicionalni skup

Komemoracija za povijesnog vođu, ali i priprema za izbore

Članovi HSS-a iz Međimurja okupili su se u nedjelju, 7. kolovoza, u Hodošanu u spomen na Stjepana Radića, povijesnog vođu i osnivača stranke, preminuloga 8. kolovoza 1928. godine, od posljedica teškog ranjavanja u atentatu na njega i još neke prvake HSS-a, počinjenom 20. lipnja te godine u Skupštini Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca u Beogradu, u režiji velikosrpskog režima.

Tradicionalna komemoracija počela je svetom misom zadušnicom u crkvi svetog Ivana Nepomuka, koju je predvodio vlč. Darko Kelemenić, župnik župe Sveti Juraj u Trnju, a nastavljena skupom članova stranke u dvorani kod nogometnog igrališta. Predsjednik međimurskog HSS-a Zoran Vidović pozvao je članove i simpatizere da na izborima preferencijalnim glasovanjem podrže kandidata stranke u III. izbornoj jedinici, to je dr.sc. Zvonimir Sabati, dvanaesti na listi Narodne koalicije.

Sam Sabati je obrazložio ulazak u Narodnu koaliciju:

SDP je kao vodeći partner u njoj u cijelosti prihvatio HSS-ov program ruralnog razvoja Hrvatske i ako ova koalicija bude formirala Vladu, HSS će dati ministra poljoprivrede.

Koalicijski sporazum jamči i četiri mjesta HSS-u u Saboru, dok bi samostalni nastup donio jedno ili možda dva. U slučaju pobjede su i vrlo dobri izgledi za to da HSS-ov čovjek iz ove županije zauzme značajno mjesto u izvršnoj vlasti, rekao je.