Politika i gospodarstvo 06.04.2016. 08:13. Zadnja izmjena: 06.04.2016. 14:30.

Ministar potvrdio

Međimurac Vlado Dominić odstupio s mjesta glavnog ravnatelja policije

Iako se prije nekoliko tjedana pričalo da je smijenjen, Vlado Dominić iz Držimurca ostao je glavnim ravnateljem policije - do jučer! Naime, ministar Vlaho Orepić u izjavi za medije u utorak 5. travnja objavio je da je Vlado Dominić odstupio na svoj zahtjev. Dogodilo se to nakon velike pljačke novca i zlata iz sjedišta zagrebačke kriminalističke policije.

- Ne mogu iznositi detalje o konkretnom događaju jer se krim-istraživanje još uvijek provodi. Ovaj događaj ukazuje da sustav ne smije biti ovakav - najavio je daljnju reorganizaciju novi ministar. Dominić nije jedini koji je bio prinuđen odstupiti. Učinili su to i načelnik PU zagrebačke Goran Burušić, načelnik Sektora krim-policije Daniel Žugel i voditelj Službe za unutarnju konrolu MUP-a Stjepan Jurenec

- Ubrzat ćemo procedure, ali odgovornost ne možemo u potpunosti svesti samo na ove ljude, već je odgovornost i na ljudima iz politike – zaključio je ministar Orepić. Podsjetimo, Dominić je "visio" od samog početka mandata novog ministra, o čemu smo pisali ovdje:

Vlado Dominić iz Držimurca više nije glavni ravnatelj policije?