Politika i gospodarstvo 19.03.2016. 10:08. Zadnja izmjena: 19.03.2016. 10:38.

Kazna 3.000 kuna

Načelnica Višnja Ivačić zaboravila prijaviti dug tvrtke svog supruga prema Općini

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ovih je dana objavilo odluku kojom je načelnica Pribislavca Višnja Ivačić kažnjena s 3.000 kuna zato što nije prijavila potraživanje Općine na čijem je čelu u stečajnu masu u stečajnom postupku nad trgovačkim društvom Kaštel kamen d.o.o. čija je bila suvlasnica. 

Postupak protiv Ivačić Povjerenstvo je pokrenulo još u svibnju prošle godine. Spomenutom tvrtkom upravljao je njen suprug Željko Ivačić koji je bio direktor, a za Povjerenstvo je sporan bio dug prema Općini u ukupnom iznosu od 9.823 kune koji se odnosio na komunalnu i vodnu naknadu i koji je nastao još 2009. godine. Premda ga je u međuvremenu Višnja Ivačić kao fizička osoba Općini i to prije pokretanja postupka, podmirila - problem je što Općina ( načelnica) svoje potraživanje prema Kaštel kamenu d.o.o. nije prijavila u stečajni postupak.

U osobnom očitovanju na sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Ivačić je kazala da se radilo o nenamjernom propustu da je tvrtka koju je vodio njen suprug došla u poteškoće zbog gospodarske krize kao i velik broj drugih tvrtki na području Pribislavca s kojima se sporazumno pronalaze načini podmirivanja dugovanja za komunalnu naknadu. 

Spomenuto je načelnici prihvaćeno kao olakotna okolnost pa je kažnjena s 3.000 kuna što će joj u 3 rate biti „skidano“ s plaće. Za opisani propust Povjerenstvo inače može odrediti novčanu kaznu u rasponu od 2.000 pa do čak 40.000 kuna.