Politika i gospodarstvo 10.10.2017. 23:41. Zadnja izmjena: 10.10.2017. 23:43.

Aktualni sat

OPĆINSKO VIJEĆE ŠTRIGOVE Kome se u nevolji pomoglo?

Za drugu sjednicu Općinskog vijeća Općine Štrigova predsjednik Stjepan Pozderec pripremio je dvadeset i jednu točku dnevnog reda, a u aktualnom satu bilo je, između ostalog, riječi o sljedećim temama:

Mladen Novak pitao je kako je donijeta odluka i tko je donio odluku o raspodjeli sredstava pomoći za elementarnu nepogodu, za štete nastale u utorak, 10. srpnja, kada je oluja dizala krovove u Ž. Gori, a u tome nije sudjelovalo povjerenstvo za elementarne nepogode, pa mnogi sumještani pitaju njega, jer je bio na čelu starog povjerenstva.

Načelnik Stanislav Rebernik je odgovorio: - U takvoj situaciji reagiralo se preko noći, već idućeg jutra župan Matija Posavec bio je na licu mjesta i oštećenim i najteže pogođenim obiteljima Škvorc, Podgorelec i Rebernik obećao pomoć iz županijskog proračuna, što je realizirano odmah drugi dan, a na isti način i ja sam odobrio sredstva iz općinskog proračuna u skladu s mojim ovlastima. Na taj način smo riješili elementarnu životnu potrebu, krov nad glavom. Nije bilo vremena sazivati povjerenstvo, a pomoglo se prema šteti s općinske strane obitelji Škvorc sa 10.000 kuna, obitelji Podgorelec sa 6.000 kuna i obitelji Rebernik s 4.000 kuna, a to je bilo samo trenutno rješenje, baš najnužnije za krov nad glavom, gospodarske i ostale objekte nitko nije imao vremena ni gledati ni misliti o njima.

Ivan Frlin je osobno bio na licu mjesta: - U takvim situacijama se mora odmah reagirati. Hvala veliko vatrogascima DVD-a Štrigova i Železne Gore na nesebičnoj pomoći oštećenima, samo, pokazalo se da im moramo svim DVD-ima kupiti motorne pile, dečki su išli doma po svoje.

Stjepan Pozderec je došao na poziv iz Vijeća mjesnog odbora Ž.Gore: - Zamislite kako to izgleda kad 240 "kvadrata" krovišta s gredom odleti na vrtu. Okolna stabla isčupana su iz zemlje i porazbacana po dvorištu, takvo što nije za poželjeti nikome i sreća je da se odmah prišlo saniranju štete.

Na kraju te teme tajnica M. Gregur-Sever samo je dodala da su u općinskom  uredu zaprimljene 222 prijave oštećenih u elementarnoj nepogodi, a procijenjena šteta je oko 8.500.000 kuna.