Politika i gospodarstvo 19.04.2016. 09:26. Zadnja izmjena: 19.04.2016. 09:32.

Izborna skupština MDS-a

Predsjednik Međimurskog demokratskog saveza i dalje Željko Pavlic

MDS je u nedjelju, 17. travnja, održao izbornu skupštinu, na kojoj je za predsjednika stranke ponovo izabran Željko Pavlic iz Svete Marije. Potpredsjednici će biti Miljenko Zelenbaba iz Čakovca, Zlatko Lovrenčić iz Palinovca, Željko Ciglarić iz Nedelišća i Sanja Bacinger iz Čakovca, tajnik Ivan Pavlic iz Palinovca, a rizničar Dragutin Šarić iz Čakovca.

Predsjednik Nadzornog odbora je Tihomir Novak iz Čakovca, a predsjednik Suda časti Stjepan Goričanec iz Čakovca. Izabrano je i 11 članova Vijeća MDS-a.

U završnoj riječi je novi-stari predsjednik rekao da Međimurje treba regionalnu stranku, što pokazuju i zadnje inicijative nekih ministarstava, kao što su prijedlozi nove mreže hitne službe i smanjenje broja policijskih uprava u Hrvatskoj po kojem bi bila ukinuta PU međimurska.

MDS je jedina stranka koja se javno suprotstavila ovim inicijativama, rekao je. Pavlic je istaknuo da i izbor novog vodstva daje jamstvo će MDS štititi međimurske interese, jer njega čine Međimurci koji i žive u Međimurju, za razliku od vodstava nacionalnih stranaka u kojima gotovo da i nema Međimuraca, što je i potvrđeno rezultatima izbora po nacionalnim strankama održanima ovih dana.