Politika i gospodarstvo 27.06.2016. 08:46. Zadnja izmjena: 27.06.2016. 08:54.

Pročistač otpadnih voda

Prezentacija o alternativama kanalizaciji održana pred sjednicu Općinskog vijeća Selnice

Netom prije početka sjednice Općinskog vijeća Selnice zakazanog za utorak, 7. lipnja, u općinskoj vijećnici održana je prezentacija rješavanja odvodnje otpadnih voda u rjeđe naseljenim područjima. Svoju ponudu je predstavnicima Općine Selnica demonstrirao Branko Čop iz tvrtke Tea Medicina Varaždin. Budući da Općina Selnica obuhvaća 10 naselja koja su teritorijalno raštrkana te rijetko naseljena, u sva područja nije moguću dovesti kanalizaciju što je tom prilikom napomenuo načelnik Općine Ervin Vičević.

"Cijela općina nije obuhvaćena postojećim projektima i nećemo to moći riješiti klasičnom kanalizacijom. Činjenica je da mi na bregima nikada nećemo imati kanalizaciju. To je jednostavno preskupo i moramo razmotiriti druge opcije", istaknuo je. Načelniku je stoga prihvatljiva ponuda spomenute tvrtke kojom bi se pitanje odvodnje otpadnih voda u manjim selima Općine Selnice riješilo putem projekta manjih pročistača čiji bi nositelj prilikom apliciranja na fondove bile Međimurske vode, a općina bi snosila oko 15% troškova.

Naglašeno je da će Općina Selnica, pored Štrigove i Gornjeg Mihaljevca, također prihvatiti izradu idejnog projekta koji obuhvaća snimke s terena na temelju kojih će se predložiti rješenje te vidjeti isplativost, a koji će općinu koštati 24.875 kuna.