Politika i gospodarstvo 23.12.2017. 10:03. Zadnja izmjena: 23.12.2017. 10:05.

Zgradi Scheier

Svečanom sjednicom Skupštine Međimurske županije zaokružena 2017. godina

„Kraj godine je vrijeme kada se osvrćemo na ono što je iza nas, na djela koja ostaju za nama, a naši rezultati vidljivi su već diljem Međimurja. Uz gradilišta koja niču, efikasnu javnu upravu koja više nije administrativna, transparentnost u obavljanju posla i jednim timskim radom opravdali smo povjerenje građana zbog koji naše djelovanje upravo i ima smisla“, istaknuo je u svom govoru župan Međimurske županije Matija Posavec na svečanoj sjednici Skupštine održane u zgradi Scheier. U nastojanju da se promovira politika koja je drukčija, koja ne stavlja u prvi plan ideologiju, već građane i čiji je glavni interes, interes Međimurja, istim će postulatima nastaviti i dalje.

„Ovi rezultati odraz su našeg rada, jer smo donošenim odlukama, ali i zajedničkim mišljenjima na Skupštini, osigurali stabilnost i podršku u provedbi svih projekata koji su bili istaknuti kao prioritetni u proteklom mandatu. Poseban naglasak stavljen je na borbu za smanjenje nezaposlenosti, u čemu su postignuti impresivni rezultati. Na početku mandata broj nezaposlenih u Međimurskoj županiji kretao se oko 9 tisuća, dok sa zadovoljstvom možemo utvrditi da je s početkom ovog mjeseca, ta brojka manja od 3 tisuće“, naglasio je predsjednik Skupštine Mladen Novak.

Uvod u svečanu sjednicu bila je himna Republike Hrvatske Lijepa naša u izvedbi Kulturno umjetničke udruge Društvo žena Gornji Kraljevec koje su se predstavile i pobjedničkom pjesmom na nedavno održanom 14. susretu hrvatskih malih vokalnih sastava u Bjelovaru. Također svečanost su oplemenili Neven Kolarić koji je samouki cimbalist, jedan od tek nekoliko u regiji uz veliku zaljubljenicu u međimursku tradicijsku kulturu, Leu Šprajc koji su izveli međimursku božićnu pjesmu. Međimurske uspjehe u 2017. godini predstavili su komičnim skečom članovi KUU Seljačka sloga iz Nedelišća Ljudevit Bošćak i Štefanija Oreški.