Politika i gospodarstvo 27.01.2018. 10:12. Zadnja izmjena: 27.01.2018. 10:13.

Sa sjednice

SVETI JURAJ NA BREGU Školarci će u školu općinskim autobusom?

Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Svetog Jurja na Bregu vijećnik Miroslav Turk iskazao je zabrinutost zbog najavljenog ukidanja autobusnih linija za prijevoz školaraca. Umjesto dosadašnjeg principa da se djeca dovoze i odvoze u školu onoliko puta koliko je to potrebno, odsad će autobus voziti u školu u dva navrata, a u suprotnom smjeru, nakon završetka nastave, samo - jednom.

- Stradat će oni koji pohađaju izborne predmete jer se nastava odvija nulti ili osmi sat. Nije u redu da se učenike koji se trude, zalažu i dodatno uče strane jezike, informatiku ili nešto treće, "nagradi" tako što će morati pješke kućama. Strahujem da će mnoga djeca biti primorana odustati od dodatnih aktivnosti koje im Škola osigurava, objasnio je Turk. Kako do toga uistinu ne bi došlo, načelnik Anđelko Nagrajsalović iznio je zanimljiv prijedlog.

- Prostorno smo jako rascjepkana općina i najava o ukidanju linija itekako utječe na nas. Zato smo razmišljali smo o tome da Općina kupi vlastiti autobus. Kako smo kupovali vatrogasne kombije, tako bismo na leasing mogli uzeti i prijevozno sredstvo za školarce, objasnio je Nagrajsalović.

Prije toga ipak će pokušati dogovoriti s izabranim autoprijevoznikom da Općina podmiri razliku u troškovima kako bi sve ostalo kao i dosad. No, ispostavi li se da je cijena viša nego da se kupi vlastiti autobus - Općina Sveti Juraj na Bregu obogatit će svoj vozni park.