Politika i gospodarstvo 03.11.2017. 13:16. Zadnja izmjena: 04.11.2017. 08:14.

Mursko Središće

Tko zove inspekciju?

Novi plan gospodarenja otpadom za područje Grada Murskog Središća – vezan i uz planirano angažiranje vlastitog komunalnog kapaciteta za zbrinjavanje komunalnog i inog otpada – zadužen je na stručnom kolegiju gradonačelnika napraviti Miljenko Štefanić, pročelnik gradskog jedinstvenog upravnog odjela.

S otpadom, ali elektroničkim, zabaviti se moraju i gradski komunalci, odnosno gradski odsjek za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove. Pročelnik Antun Šimunić mora ponovno kontaktirati inspekciju zaštite okoliša zbog više godina nedopušteno odloženog elektronskog otpada na jednoj lokaciji u Ulici Rade Končara u Murskom Središću i zahtijevati da se "konačno nešto poduzme".

Isti odjel ima zadaću do kraja ovog mjeseca organizirati postavljanje novonabavljenih nedostajućih ili zamjenu dotrajalih postojećih prometnih znakova na cijelom području Grada Murskog Središća, dotično na prometnicama koje su u ndležnosti grada.

Vijeće mjesnog odbora Sitnica također je dobilo posebno zaduženje: žurno moraju utvrditi koji su mještani Sitnica sa svojim odvodima kućne, fekalne kanalizacije spojeni na šahtove oborinske odvodnje u zaseoku. Zbog higijesno-tehničkih razloga svi se takvi prikljuci moraju ukloniti. (MB)