Politika i gospodarstvo 23.07.2016. 08:38. Zadnja izmjena: 23.07.2016. 08:40.

Blokirani građani

U Čakovcu održan aktivistički performans Slobodne Hrvatske "Dajmo da imaju - pomoć FINI"

U Čakovcu je jučer, 22. srpnja u 10 sati ispred zgrade FINE održan aktivistički performans Slobodne Hrvatske DAJMO DA IMAJU – POMOĆ FINI, kojim je upozoreno na neodrživi status 330.000 blokiranih građana u Republici Hrvatskoj, a najveći postotak prema broju stanovnika je upravo u Međimurju. Današnja FINA, nekadašnji ZAP I SDK je ustanova preko koji su išli sva transferi novca u privatizaciji i pretvorbi.

Postoji podatak da je FINA od 2011. do danas provela nevjerojatnih 7 milijuna ovrha na računima građana i tvrtki. Taj podatak govori dovoljno o tome da je sustav krivo postavljen i da generira nelikvidnost na koju građani nemaju nikakav utjecaj.

Osim promjena Ovršnog zakona, bez istinskih strukturnih ekonomskih reformi, ali i reforme državne uprave, broj ovrha će se brzo popeti na 10 milijuna. Kolegama Slobodne Hrvatske iz Međimurja podršku su dali i kolege iz Varaždinske županije. Performans je istovremeno održan u Čakovcu, Koprivnici, Rijeci, Sisku i Zagrebu, a odaziv građana na akciju je bio velik, što se u Čakovcu čulo i neprekidnim trubljenjem vozača u znak prosvjeda protiv ovrha.

Izvor: Slobodna Hrvatska Međimurje