Zdravstvo 19.05.2016. 11:35. Zadnja izmjena: 19.05.2016. 11:51.

16.-21.svibanj

Kuharska radionica i informiranje građana povodom obilježavanja tjedna svjesnosti o celijakiji

Udruga oboljelih od celijakije Sjeverozapadne Hrvatske povodom obilježavanja tjedna svjesnosti o celijakiji i ove godine organizirala je prigodni program u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji. Obilježavanje Tjedna svjesnosti o celijakiji Udruga je započela jučer, 18. svibnja u II. Osnovnoj školi Čakovec satom o celijakiji. Na satu o celijakiji učenici II. Osnovne škole iz prve ruke saznali su što je to celijakija od svoje učiteljice Snježane Odak Hrkač te magistre nutricionizma Sonje Novak.

Aktivnosti povodom Tjedna svjesnosti o celijakiji nastavljaju se danas, 19. svibnja 2016., u Centru za društvene, javne i kulturne potrebe Općine Strahoninec kuharskom radionicom izrade bezglutenskih jela od heljde i prosa pod vodstvom Slađane Herman

U subotu, 21. svibnja od 9 do 13 sati vas Udruga oboljelih od celijakije sjeverozapadne Hrvatske očekuje na Trgu republike u Čakovcu i Varaždinskom placu u Varaždinu gdje ćete se moći saznati više informacija o celijekiji, bezglutenskoj prehrani, Udruzi uz mogućnost testiranja na celijakiju. Pokrovitelji Tjedna svjesnosti o celijakiji koji se provodi u sklopu projekta Upoznajmo i prepoznajmo celijakiju u tjednu svjesnosti je Međimurska županija te Općina Strahoninec u sklopu projekta Upoznajte i prepoznajte celijakiju.

Izvor: Kristina Božak