Kultura i prosvjeta 13.10.2016. 09:31. Zadnja izmjena: 13.10.2016. 09:41.

Pohvale i čestitke

Gradonačelnik Stjepan Kovač čestitao na uspjehu zboru Josip Štolcer Slavenski iz Čakovca

U povodu osvajanja prvog  mjesta na 49. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova koji je protekli vikend održan u Rovinju, te dva zlata sa 1. Međunarodnog zborskog natjecanja, koje je početkom mjeseca održano o Osijeku, gradonačelnik Grada Čakovca u srijedu je primio članove Pjevačkog zbora Josip Štolcer Slavenski iz Čakovca.

Čestitajući im na osvojenim medaljama, ali i svim ovogodišnjim uspjesima, gradonačelnik Kovač rekao je da se Zbor među brojim uspješnim čakovečkim udrugama koje djeluju u kulturi posebno ističe. „Ne prođe godina kad ne osvojite neko priznanje ili prvo mjesto, a svojim uspjesima promovirate i Čakovec, kao sredinu otvorenu prema kulturi i umjetnosti.“, rekao je Kovač te dodao da u Gradu uvijek imaju podršku. „Kao bivši zboraš znam kako na nije jednostavno vježbati i odlaziti na gostovanja, no sva odricanja zaboravljaju se nakon uspješnog nastupa. Zahvaljujem Vam se na svim uspjesima i promociji Čakovca ove i svih proteklih godina i to u ime svih građana našeg grada“, završio je Kovač.

U ime Zbora zahvalio se tajnik Dejan Buvač, naglasivši da uspješno djeluju od 1975. godine te da je kroz Zbor sve ove godine prošlo preko 570 pjevačica i pjevača. U Gradu su uvijek imali podršku, ne samo financijsku, te je očekuju i u budućnosti.