Kultura i prosvjeta 29.01.2016. 10:13. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica

Područna škola Držimurec - Strelec proglašena je za naj-Reyn instituciju

Konferencija REYN - Hrvatska 'Bolje, više glasnije/ Majbut, majlache, majzorale krlesa / Maj mult, maj benj, maj glasnik' održana je u Hotelu Palace, u Zagrebu.

Na konferenciji se okupilo preko 130 sudionika iz Hrvatske i inozemstva (Slovenije, Srbije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Slovačke, Nizozemske, Irske, Ukrajine). Među njima našli su se odgajatelji, učitelji, stručni suradnici, ravnatelji, istraživači, aktivisti, predstavnici romskih organizacija, predstavnici lokalnih i državnih vlasti te domaćih i međunarodnih organizacija, svi zainteresirani i aktivni u području odgoja i obrazovanja, kao i inkluzije i prava romske djece.

Na ovoj konferenciji, koja je ujedno i završna konferencija projekta "Mreža podrške romskoj djeci REYN - Hrvatska" financiranog iz Europskog socijalnog fonda, predstavljene su dobre prakse iz Hrvatske i regije u području integracije i prava romske djece, s naglaskom na odgoj i obrazovanje.

Konferencija je završila dodjelom priznanja za Naj-REYN osobu i Naj-REYN instituciju u 2015.-toj godini: učiteljici Vesni Perhoč i Područnoj školi 'Držimurec - Strelec' Osnovne škole 'Tomaša Goričanca' iz Male Subotice, a koje su izabrali tajnim glasovanjem članovi i prijatelji Reyna Hrvatska iz cijele Hrvatske.

Među 9 nominiranih institucija iz Hrvatske najviše glasova za svoj rad dobila je Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica, što je izuzetno veliko priznanje za kvalitetan rad svih zaposlenika ove škole sa svom djecom. Isto tako je bilo nominirano i 15 pojedinaca, a najviše glasova dobila je Vesna Perhoč. Treba napomenuti da je OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica nominirala udruga Korak po korak, koja surađuje i educira zaposlenike škole. Školi u njezinom radu pomaže uz MZOS, Međimurska županija i Općina Mala Subotica kao i brojne udruge.