Kultura i prosvjeta 21.10.2016. 12:42. Zadnja izmjena: 21.10.2016. 12:43.

Ponedjeljak, 24. listopada 

Rradionica dokumentarnog filma za profesore i učenike For Better World u Gospodarskoj školi

Otvorena medijska grupacija iz Zagreba zajedno s partnerima, provodi projekt „Gelem, Gelem-World4Them“ usmjeren ka integraciji Roma u obrazovni sustav i poboljšanju razine zaštite ljudskih prava u Republici Hrvatskoj.

U sklopu osnaživanja suradnje između organizacija civilnog društva i obrazovnih ustanova, tijekom provedbe projekta jedna od aktivnosti je i organiziranje radionice dokumentarnog filma za profesore i učenike, pod nazivom „For Better World“, koja će se održati u ponedjeljak, 24. listopada s početkom u 9 sati, u prostorijama Gospodarske škole Čakovec. Uslijed nedostatka sustavnog obrazovanja o ljudskim pravima, što posljedično uzrokuje nisku razinu svijesti o ljudskim pravima i njihovoj ulozi kao alata za očuvanje ljudskog dostojanstva, Otvorena medijska grupacija odlučila se na razvoj ovog projekta u suradnji s Udrugom Roma Zagreba i Zagrebačke županije, Centrom za kulturne djelatnosti, Gospodarskom školom Čakovec i OŠ August Cesarec iz Zagreba.

Opći cilj projekta je doprinijeti poboljšanju razine zaštite ljudskih prava u Hrvatskoj kako bi se osigurala učinkovita provedba EU standarda u području zaštite ljudskih prava, što će doprinijeti društvenom razvoju Hrvatske te ispunjavanju europskih i hrvatskih strateških ciljeva u pogledu integracije Roma.

Projekt financira Europska unija, a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru programa IPA 2012-Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za osiguravanje djelotvorne provedbe standarda EU u ostvarenju ljudskih prava.