Pozornica 02.05.2016. 08:46. Zadnja izmjena: 13.05.2016. 11:23.

Osmašica iz Nedelišća

Antonia Taradi osvojila prvi Najglas Slakovca, Ivanka Novak nova predsjednica zbora J.Vrhovski

Antonia Taradi, učenica osmog razreda iz Nedelišća, pobjednica je prvog Najglasa u Slakovcu. Pobijedila je s pjesmom All of me Johna Legenda.

"Pjevam iz zabave i ljubavi prema glazbi, ali tko zna, bilo bi lijepo i da jednoga dana budem pjevačica. Bila sam u dječjem zboru od prvog do četvrtog razreda. Osim pjevanja volim jahanje i ples", ispričala je Antonia za list Međimurje.

Odabir najbolje pjesme bio je težak zadatak za žiri u sastavu Damir Rodiger, Klaudija Jurčec i Martina Jakšić. Naime, jednak broj bodova imala je i druga Ana Šafarić iz Brezja s pjesmom Someone like you od Adele. Žiri je stoga održao dodatan krug konzultacija te su se na kraju odlučili za Antoniu. Treća je bila Ines Celinger iz Pretetinca, koja je otpjevala Torn od Natalie Imbruglie.

Natjecale su se još Darija Pleh iz Slakovca, Petra Treska iz Trnovca, Tea Veselko iz Pleškovca, Rita Bernat iz Slakovca, Rebeka Treska iz Trnovca, Jelena Rebernik iz Trnovca i Leila Benahmed iz Slakovca.

Natjecanje je organizirao Dječji zbor Josip Vrhovski iz Slakovca pod vodstvom Andree Feher. Suorganizator je bila Turistička zajednica Općine Nedelišće. Uvod u najglas bio je nastup Ženske vokalne skupine Kulturno umjetničke udruge Veseli Međimurci iz Čakovca.

 

PRIPOJILA DJEČJI ZBOR SLAKOVEC

Ivanka Novak nova je predsjednica zbora Josip Vrhovski

Ivanka Novak iz Slakovca, zamjenica načelnika Općine Nedelišće, zamijenila je Valentina Novaka na čelu Pjevačkog zbora Josip Vrhovski iz Nedelišća. Usporedo tome odlučivano je kako formalno ustrojiti Dječji zbor Slakovec, koji nije bio registriran. Ivanka Novak stoga je uz suglasnost načelnika Darka Danie i voditelja zbora Branimira Magdalenića odlučila slakovski zbor jednostavno pripojiti Pjevačkom zboru Josip Vrhovski. Ime je tako promijenjeno u Dječji zbor Josip Vrhovski.