Pozornica 05.06.2017. 13:41. Zadnja izmjena: 05.06.2017. 13:42.

Punjena ptica

KUU Seljačka sloga iz Nedelišća na 57. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama

U nedjelju, 28. svibnja svečanom završnicom i dodjelom nagrada u jednom od dva grada domaćina, Vodicama, završen je 57. Festival hrvatskih kazališnih amatera gdje se prezentiraju najbolja hrvatska amaterska kazališta i udruge. U konkurenciji od 179 prijavljenih, 22 najbolje predstave imale su priliku nastupiti u Pazinu od 12. – 14. svibnja i u Vodicama od 26. – 28. svibnja.

Sudionici ovogodišnjeg Festivala bili su i članovi dramske sekcije KUU „Seljačka sloga“ Nedelišće, a predstavili su se predstavom „Punjena ptica“ Fadila Hadžića u režiji Dejana Buvača. Glumačka ekipa uključivala je 11 glumaca: Ivana Trojnara, Jasnu Hajdinjak, Maju Markuš Velicki, Borisa Velickog, Ljudevita Bošćaka, Nadicu Posavec, Marinka Topolnjaka, Štefaniju Oreški, Hrvoja Horvata, Miju Srnec i Martinu Kofjač, inscipijenticu Mariju Kukolić te tehničare rasvjete i razglasa Milana Hajdinjaka i Ivora Trojnara. Svojim prisustvom podršku predstavi dao je i načelnik Općine Nedelišće Darko Dania. Žiri je imao težak zadatak, a najboljom predstavom u cjelini proglašena je „Grad sjena“ Davora Mojaša u izvedbi Studentskog teatra Lero iz Dubrovnika.

- Ponosni smo što smo bili izabrani među 22 najbolje predstave i bez obzira na ishod, velika je čast i privilegija biti dio Festivala na državnoj razini.