Pozornica 02.04.2017. 20:49. Zadnja izmjena: 02.04.2017. 20:52.

Priredba

Na večeri pjesme i plesa u Nedelišću gledatelji uživali

U nedjelju, 12. ožujka u dvorani Osnovne škole Nedelišće održana je još jedna Večer pjesme i plesa. Riječ je o priredbi koju je prije 15-ak godina pokrenuo Pjevački zbor "Josip Vrhovski" Nedelišće. Sama priredba počela je uz neočekivane tehničke probleme. Seniorski sastav Udruge mažoretkinja Nedelišća koji vodi Vedrana Radmanić, a na podiju je "šefica" Ivana Hajdinjak, već je bio u "visokom startu", No, glazba nikako da krene... Za miksetom je bio Ivanin otac Milan Hajdinjak, ali tehnika je zakazala te je voditelj Dejan Buvač nakon nekoliko minuta najavio kako moraju preći na deset godina staru tehniku! Glazba je naposlijetku krenula i mažoretkinje su izmamile srdačan pljesak okupljenih gledatelja.

Potom je nekoliko glazbenih brojeva izveo Puhački orkestar Općine Nedelišće pod vodstvom Dragana Logožara. Nakon puhača na pozornicu su hrabro stupile djevojčice iz Dječjeg pjevačkog zbora "Josip Vrhovski". Pod vodstvom Andreje Šćapec otpjevale su nekoliko pjesama.

Svojih "pet minuta" nakon njih imala je Kulturno umjetnička udruga "Seljačka Sloga" Nedelišće. Red pjesme, red plesa, obilje "tambure" i učas su se lica ozarila! Folkloraše vodi Hrvoje Horvat, a za nastup su ih pripremile Ivana i Jasna Hajdinjak, dok Tamburaški orkestar vodi Miroslav Novak. Nakon Sloge na parter su stupili članovi Pjevačkog zbora "Josip Vrhovski" Nedelišće. Pod vodstvom Branimira Magdalenića izveli su tri skladbe. Večer su plesnom točkom zaključile juniorke Udruge mažoretkinja Nedelišća.

Pokrovitelj Večeri bila je Turistička zajednica Općina Nedelišće te je Dejan Buvač na kraju od publike zatražio pljesak i za mladu Martinu Kofjač iz TZ-a, koja se "osmjelila i prvi put prihvatila voditeljstva".