Pozornica 17.06.2016. 11:37. Zadnja izmjena: 17.06.2016. 11:42.

Aktualna Miss Međimurja

Prioritet Vanne Apostolovski je obrazovanje, a obožava šetnje u prirodi sa svojim psom!

Sedamnaestogodišnja Vanna Apostolovski iz Novog Sela na Dravi nova je Miss Međimurja, odlučio je žiri od 15 članova na izboru održanom u petak, 27. svibnja u Čakovcu.  Za prvu pratilju izabrana je Jelena Vugrinec (24), druga pratilja je Dijana Balog (24), dok je titula miss fotogeničnosti pripala 18-ogodišnjoj Marijani Baniček.

Mlada Vanna našu županiju predstavlja na finalnom izboru hrvatske ljepote u Šibeniku, a nagrađena je i poklonom bonom jednog od sponzora u vrijednosti 10.000 kuna.

Vanna je učenica trećeg razreda 1. gimnazije u Varaždinu, a nakon izbora posjetili smo je u njenom domu u Novom Selu na Dravi gdje živi s roditeljima Lidijom Ivicom kojeg se možda sjećaju međimurski ljubitelji sporta kao vrsnog nogometaša koji je igrao za više lokalnih klubova.

Vanna kaže da pobjedu nije očekivala

"Pobjeda je bila posve neočekivana tim više jer sam se prijavila u zadnji čas i jer sam bila među najmlađim kandidatkinjama. Dosad nisam sudjelovala u sličnim natjecanjima, no nešto manekenskog iskustva imam. Još u petom razredu osnovne škole mama me vozila u Zagreb u modnu agenciju Midiken. Dosad nisam nosila revije, ali odradila sam neka snimanja. 

Ipak, škola mi je uvijek bila na prvome mjestu, a i jedan od osnovnih razloga što sam se prijavila na izbor za miss je taj što miss Hrvatske dobiva stipendiju za fakultetsko obrazovanje. Nakon gimnazije voljela bih studirati ekonomiju ili engleski jezik, uglavnom na nekom društvenom fakultetu", ispričala nam je Vanna koja se u djetinjstvu bavila i odbojkom te gimnastikom.

"Od nas ima punu podršku jer znamo da je odgovorna, a i samostalna. Već s pet godina putovala je u Austriju u dječji kamp, obišla je cijelu Hrvatsku", kažu roditelji Lidija i Ivica. Putovanja su jedna od Vanninih strasti, dok se u slobodno vrijeme opušta i uz filmove i serije.

Voli krimiće i trilere, a omiljena serija joj je "Igra prijestolja". Zato je i svoju udomljenu kujicu Aryju nazvala po jednom od likova iz te serije.

"Šetnje s Aryom u prirodi nešto su što me najviše opušta i veseli", ističe elokventna i stalno nasmiješena ljepotica iz Novog Sela na Dravi.