Život udruga 16.11.2018. 09:35. Zadnja izmjena: 16.11.2018. 09:39.

Zagreb

2. mjesto na robotičkom natjecanju članovima Međimurskog informatičkog kluba

U subotu, 10.studenog u OŠ Jure Kaštelana u Zagrebu se održalo prvo MakeX natjecanje iz napredne edukacijske robotike u Hrvatskoj u organizaciji Instituta za razvoj i inovativnost mladih. Na natjecanju su sudjelovale najbolje ustanove iz prošlogodišnje Croatian Makers ligeUdruga Međimurski informatički klub sudjelovanje na natjecanju izborila je u školskoj godini 2017./2018., tako što je ostvarila najbolji rezultat u obje dobne skupine. Natjecatelji su pripremani na tečajevima robotike koje provode s partnerskom udrugom Mladi informatičari Strahoninca uz podršku Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Tema robotičkog natjecanja je bila “Plavi planet” – timovi su rješavali zadatke poput sortiranja smeća, čišćenja zagađenja u vodama, rastavljanja starih termalnih energetskih stanica i monitoriranja kvalitete zraka koristeći mBot robote. U ovom natjecanju timovi su slučajnom metodom povezani i zajedno rješavaju zadatke. Timovi nisu do početka natjecanja upoznati s kojim timom će biti povezani.

U konkurenciji nižih razreda sudjelovali su Anamarija Lisjak i Mateo Turk, te su u savezu sa timom Gradske knjižnice Ivana Gorana Kovačića osvojili izvrsno drugo mjesto. U konkurenciji viših razreda sudjelovali su Lana Jankaš i Orsat Luko Horvat koji su u savezu sa timom OŠ Rovišće osvojili četvrto mjesto.

Mentor natjecatelja iz MIK-a je Renato Železnjak, dipl. ing.

Izvor: http://mik.hr