Život udruga 09.07.2019. 08:49. Zadnja izmjena: 09.07.2019. 08:50.

Natjecanje dragovoljaca i veterana

Mihovljan: Od sportskih rezultata, važnije nam je okupljanje

Na Dan državnosti, 25. lipnja, u organizaciji mihovljanskog ogranka međimurske podružnice Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata u Mihovljanu je održano je 25. Sportsko natjecanje dragovoljaca i veterana i sedmi Susret djece hrvatskih branitelja Međimurske županije. Dvadeset ekipa ogranaka UDVDR-a s oko 500 natjecatelja i više od pedesetoro djece branitelja okupilo se u Mihovljanu. Program natjecanja koji je pripremio Dražen Tkalec,  tajnik međimurske podružnice UDVDR-a, bio je doista gustog rasporeda. Natjecatelji su snagu i vještine odmjeravali kuglanju, boćanju, streljaštvu, malom nogometu, stolnom tenisu, potezanju konopca, vukli su se vrhunski šahovski potezi, kartala bela, natjecalo se u elektroničkom pikadu.

Natjecanja su zapravo bila izlučna za pravo nastupa na 24. Državnom natjecanju dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, koje će se održati u Osječko-baranjskoj županiji u rujnu.

  • Pobjednici natjecanja su članovi ogranka Udruge dragovoljaca i veterana UDVDR-a Čakovec, drugoplasirani su članovi ogranka UDVDR-a Mihovljan, a trećeplasirani članovi ogranka UDVDR-a Belice.

Susreti djece branitelja također su bili izlučni za odlazak na istovrsni državni susret u rujnu u Savudriji. Djeca su se natjecala u dvije dobne kategorije – mlađoj za školarce od 1. do 5. razreda osnovne škole i starijoj za školarce od 6. razreda osnovne do 1. razreda srednje škole. Discipline su bile stolni nogomet i elektronički pikado, a odmjeravala su se umijeća i u likovnoj radionici i modeliranju.

Pravo nastupa na državnom susretu s ostvarenim rezultatima stekli su u stolnom nogometu (samo u starijoj skupini) Domagoj Haramija i Luka Lovrinović iz Donje Dubrave, u elektroničkom pikadu u mlađoj skupini Samuel Podvezanec iz Murskog Središća i Lucija Huzjak iz Sv. Jurja na Bregu, a u starijoj Karlo Krpić iz Šenkovca i Sebastijan Blažinčić iz Male Subotice.      

Na likovnoj će radionici u Savudriji svoj talent moći pokazati u mlađoj dobnoj skupini Ivona Kalšan i Lorena Krička iz Preloga i Stefani Golub iz Donje Dubrave, a u starojoj skupini Iva Kočiš iz Preloga, Lana Stupar iz Čakovca i Simona Bašek iz Ivanovca.

Svojom vještinom u modeliranju pravo na nastup na državnom natjecanju stekli su Lucija Golub iz Donje Dubrave i Mihael Gunc iz Mihovljana.