Život udruga 18.03.2018. 10:37. Zadnja izmjena: 18.03.2018. 10:39.

Nobilis

Zebra za žabe u sklopu projekta kojeg provodi Zaštitarsko-ekološka organizacija Nobilis

U Čakovcu je održana je edukacija pod nazivom Zebra za žabe u sklopu projekta kojeg provodi Zaštitarsko-ekološka organizacija Nobilis u partnerstvu s Međimurskom prirodom-Javnom ustanovom za zaštitu prirode, Međimurskim veleučilištem i drugima.

U uvodnom dijelu predavanja studentima MEV-a, studija Ekoinženjerstva, predstavljeni su dosadašnji rezultati provedenih akcija te lokacije na kojima se postavlja ograda, a to su automobilske ceste uz ribnjak u Črečanu te uz retenciju i potok u Selnici. Navedene lokacije još se nazivaju crne točke zato što vodozemci u vrijeme mriještenja prelaze iz kopnenog u vodeno stanište, a kada se između ta dva staništa nalazi automobilska cesta vodozemci stradavaju od automobila. 

U drugom dijelu predavanja predstavljene su vrste vodozemaca koje obitavaju u našem kraju, a to su žaba krastača, smeđa šumska žaba, gatalinka, vodenjak, češnjača te zelene žabe. Akcija postavljanja ograda održana je na području općine Nedelišće, Selnica i Sv. Martin na Muri, javljaju iz Nobilisa.