Sport 08.12.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

1.KLUPSKO MALONOGOMETNO PRVENSTVO MEĐIMURJA NA MANTINELE

Nakon što se nakon dugo vremena odlukom IO-a MNS-a zbog premalog interesa i broja ekipa neće više održavati tradicionalno malonogometno zimsko prvenstvo Međimurja, nije trebalo dugo čekati novu inicijativu i „odgovor“. Za ovaj puta daleko bolju i atraktivniju, za organizaciju 1.klupskog prvenstva Međimurja na mantinele u kategoriji seniora, veterana i mladih-limača. Idejni su začetnici bili u Sportsko gimnastičkom centru Aton Nedelišće, čiji je direktor Stevica Tkalčec inače poznati i priznati sportski djelatnik, prije i poznati nogometaš, te Međimurski nogometni savez koji će biti i organizatori prvenstva. Pravo nastupa na prvenstvu imat će samo i isključivo registrirani igrači za klubove sudionike, planirana kotizacija je: se seniore 500, veterane 400 kuna, a mladi ne plaćaju istu. Kotizacija će se nakon odigranog prvenstva vratiti klubovima prema postignutom plasmanu, osiguran je i nagradni fond za najbolje, te poklon iznenađenja organizatora. Prvenstvo za koje se svi nadaju da će u buduće biti tradicionalno, počinje u dvorani Atona 22.prosinca, a završava finalima 9.siječnja 2016.godine. Prijave se primaju do 18.prosinca,a mogu se dostaviti u Međimurski nogometni savez direktno ili na e-mail: mns@ck.t-com.hr, javno izvlačenje parova je 19.prosinca u Atonu. Obrasci za prijavu i sve ostale informacije mogu se dobiti i na web stranici: www.sgc-aton.hr ili na fb stranici: aton-national gymnastics center.

 

Do sada su se već prijavili sljedeći nogometni klubovi: Mladost/Komet (Prelog), Nedelišće, Polet (Sveti Martin na Muri), Rudar (Mursko Središće), Centrometal (Macinec), Sloboda (Slakovec), Pušćine, Međimurec (Dunjkovec/Pretetinec), BSK (Belica), Jedinstvo (Gornji Mihaljevec), Dinamo (Domašinec), Trnava (Goričan), Sloga (Čakovec), Dubrava (Sivica), ČSK (Čehovec), Venera (Sveti Juraj na Bregu), Trnovec, Mura (Hlapičina), Hajduk (Brezje), Vučetinec, Pobjeda (GornjiHraščan), Jadran (Štefanec), Parag (Trnovec), do 18.prosinca očekuje ih se još više.


Tim povodom u SGC-u Aton održana je vrlo uspjela konferencija za štampu kojoj su i ime organizatora prisustvovali Stevica Tkalčec i Mario Vukoja/Aton/ i Mato Kljajić (Međimurski nogometni savez), i Zoran Vidović zamjenik međimurskog župana, čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač sa zamjenicima Romanom Bogdanom i Mariom Medvedom, te načelnik kako je rekao „najsportskije općine u Hrvatskoj, Općine Nedelišće Darko Dania. Svi su oni izrazili veliko zadovoljstvo i obećali daljnju podršku i pomoć za vrijeme trajanja prvenstva, jer zajednička je poruka svih da su sportaši „najbolji ambasadori Međimurja“.

Izvor: 3163