Košarka 11.10.2016. 09:57. Zadnja izmjena: 11.10.2016. 10:06.

A-2 i C-1 liga sjever

KK Međimurje osvojio turnir u Sloveniji, 15. listopada počinje sezona C - 1 lige

Turnir u Murskoj Soboti

Košarkaši KK-a Međimurje odigrali su i posljednji pripremni turnir uoči početka nove sezone u A - 2 ligi sjever. Turnir je igran u Murskoj Soboti, a Međimurje je osvojilo prvo mjesto.

Prvi dan turnira, Međimurje je slavilo protiv snažnog domaćina Radenske s 74:72. Finale je donijelo susret protiv bivšeg prvoligaša AKK Branik Maribor s 72:62. Kao što je i poznato, Međimurje igra bez ponajboljeg igrača Danijela Krajačića koji će zbog ozljede koljena pauzirati u prvom dijelu prvenstva.

Sreća u nesreći kod Krajačićeve ozljede koljena je ta da neće biti potrebna operacija, a trebao bi biti spreman za drugi dio prvenstva koji počinje u siječnju.

Međimurju prije početka prvenstva preostaje odigrati još jednu prijateljsku utakmicu, protiv C - 1 ligaša KK-a Prelog u utorak (11. listopada), a u subotu 15. listopada počinje prvenstvo u A - 2 ligi sjever. Međimurje prvi susret igra kod kuće protiv Bjelovara, a susret se igra u dvorani I. OŠ s početkom u 17:30 sati.

Parovi 1. kola A - 2 lige sjever (15. listopad): Ivančica - Radnik, Petar Zrinski - Grafičar, Koprivnica - Ivanić, Međimurje - Bjelovar, Podravac - Mladost.

Počinje C - 1 liga sjever

Sljedećeg vikenda (15. listopad) počinje C - 1 liga sjever koja će ove sezone brojiti čak 12 klubova! Novi klubovi u ligi su Vindija iz Varaždina koja je odustala od drugoligaškog natjecanja u A - 2 ligi sjever i Grafičar II iz Ludbrega.

Ostale momčadi su: branitelj naslova Čakovec Globetka, viceprvak Nedelišće, Dubravčan iz Donje Dubrave, Prelog, Rudar iz Murskog Središća, Donji Kraljevec, Kotoriba, Petrijanec, Vinica i Lepoglava.