Košarka 04.05.2016. 11:36. Zadnja izmjena: 04.05.2016. 11:40.

Poreč

Košarkaši OŠ Donji Kraljevec peti u državi

Iza košarkaša iz Donjeg Kraljevca još je jedna velika avantura. Naime, od 24. do 26. travnja dječaci i njihovi voditelji su, kao jedna od šest ekipa, sudjelovali na završnici državnog prvenstva osnovnih škola u košarci u Poreču. Sam plasman na tu završnicu između više od stotinu škola diljem Hrvatske veliki je uspjeh. Mladi košarkaši Donjeg Kraljevca krenuli su ponosno u Poreč i sa željom da pokažu da se i kod nas u sjeverozapadnoj Hrvatskoj igra dobra košarka, a u tome se definitivno uspjelo. Utakmice su se igrale u prekrasnoj novoj dvorani Žatika.

Prava mala drama odigravala se u prvoj utakmici koju su igrali u vrlo ranom terminu u 8, 30 sati, gdje su nažalost, nesretno izgubili od ekipe Belišća. U utakmicu su ušli poprilično impresionirani ambijentom i protivnikom (njihovim dobrim startom) a na poluvremenu su gubili s visokih 14 koševa zaostatka. Kraljevčani su se probudili u drugom poluvremenu gdje nakon uvodne dvije minute rade fenomenalnu seriju 17:2 i imaju zadnji napad za pobjedu kojeg nažalost ne koriste i završavaju utakmicu porazom 23:24. U drugoj utakmici su se hrabro suprotstavili ekipi Splita te prvu četvrtinu čak i dobili 9:7, no nakon toga je do izražaja došla fizička nadmoć i širina klupe protivničke ekipe te utakmicu završavamo s 19 koševa minusa, 26:45. Valja naglasiti kako su i u toj utakmici pokazali da zaista mogu igrati sa svima i da u Poreč nisu došli biti samo promatrači.

Tu je nažalost natjecateljski dio za OŠ Donji Kraljevec prestao, a gorak okus u ustima ostavlja onaj nesretan poraz od Belišća koje je u utakmici za treće mjesto porazilo ekipu Pule s oko 20 poena razlike. Da je bilo samo malo više sreće, mogao je tu biti Donji Kraljevec. Na kraju je Donji Kraljevec zbog bolje koš razlike od Petrinje, natjecanje završio na petom mjestu dok su ispred njih bile škole Pule, Belišća, Splita i Zagreba čiji su predstavnici osvojili ovu završnicu.

Na završnici u Poreču sudjelovali su: David Lepen, Nikola Ivanović, Hugo Jurčec, Lovro Horvat, Lovro Moharić, Lovro Vlah, Matija Štefok, Fabio Gudlin, Matija Lesinger, Fran Barlović, Lovro Tota i Josip Kovačić. Voditelj ekipe bio je Mihael Ružić, mentor Damir Žegarac, a pomoćni trener Dino Lepen.