Nogomet 06.07.2016. 08:55. Zadnja izmjena: 06.07.2016. 09:15.

NK Rudar Mursko Središće

Smiljan Liklin: Zadovoljni smo konačnim učinkom, naslov viceprvaka je uspjeh

Nogometaši Rudara iz Murskog Središća drugu su sezonu završili na 2. mjestu prvenstvene tablice Međužupanijske lige Čakovec – Varaždin. Bili su vodeći sastav do pred sam kraj prvenstva, nekoliko neplanirano izgubljenih bodova stajalo ih je na kraju naslova prvaka.

Unatoč svega zadovoljni smo konačnim učinkom i naslov viceprvaka uspjeh je za naš klub, rekao nam je sportski direktor i dojučerašnji trener kluba Smiljan Liklin.

Naravno da je moglo i bolje, to je također točno. Da nije tako završilo ima osim što smo dijelom sami krivi zbog nekoliko nepotrebnih poraza i izgubljenih bodova, posebno na domaćem terenu i od ekipa s donjeg dijela tablice, i drugih objektivnih razloga. Ozljede ključnih igrača, kartoni, nedovoljna „širina klupe“ također su učinili svoje. Moram istaći još jedan važan podatak, imali smo tijekom cijele sezone veliku podršku uprave i gledatelja što je sve dobra najava pred početak priprema za novu prvenstvenu sezonu.

Kakvi su planovi za iduću sezonu?

Ovaj put mogu odgovoriti samo kao sportski direktor, više će moći o tome reći novi trener Nikola Goričanec koji dobro poznaje situaciju u klubu i oko njega. On će birati igrače, voditi pripreme, razgovarati s potencijalnim pojačanjima koja su nam potrebna zbog „širine klupe“. Imat će u tome moju maksimalnu podršku, siguran sam i podršku uprave i gledatelja. Tako ćemo i dalje moći i u novoj sezoni konkurirati za vrh prvenstvene tablice, završio je kao i uvijek kada smo razgovarali u optimističnom tonu Smiljan Liklin.