Ostalo 04.01.2019. 22:36. Zadnja izmjena: 04.01.2019. 22:38.

Šah

Ekipa Slobode osvojila prvenstvo Međimurja

Na blagdan svetog Stjepana održano je brzopotezno prvenstvo Međimurske županije za 2018. godinu. Na turniru je nastupilo samo 6 ekipa što je puno manji broj nego na prošlogodišnjem turniru, a dva kluba imala su čak dvije ekipe: Sloboda i Gornji Mihaljevec. Turnir se igrao po Bergerovom sustavu, a nakon 5 kola najbolja ekipa je bila Sloboda I s 9 meč bodova. Za Slobodu I su igrali: Bruno Makovec, Jernej Skuhala, Janko Havaš, Juraj Havaš, Darko Šardi i Matija Jančikić. Drugo mjesto osvojio je Stridon s 8 meč bodova, a treće mjesto osvojio je Strahoninec sa 7 meč bodova.
Havaš najbolji u Sv. Mariji

ŠK Sveta Marija organizirao je 23. prosinca brzopotezni turnir. Turnir je okupio 31 natjecatelja, a tempo igre bio je 15 minuta po igraču. Nakon 7 kola najbolji je bio Janko Havaš s 6,5 bodova. Drugo mjesto osvojio je Goran Šegović s 5,5 bodova, a treći je bio Matija Zadravec s 5 osvojenih bodova.

Stridon u Čakovcu

Šahovski klubovi Mladost i Stridon organizirali su u Čakovcu ekipni ubrzani turnir za seniore i kadete. Na seniorskom turniru nastupilo je 6 ekipa. Tempo igre bio je 15 minuta + 10 sekundi dodatka po potezu. Nakon 5 kola prvo mjesto osvojio je Stridon sa 7 meč bodova koliko je osvojila i ekipa Mladosti, ali Stridon je imao bolji dodatni kriterij pojedinačnih bodova. Treće mjesto s 5 bodova osvojio je Goran iz Lopatinca.
Na kadetskom turniru nastupilo je 5 ekipa. Igralo se 4 kola, a tempo je bio 30 minuta + 30 sekundi po potezu za svakog igrača. Najbolja ekipa bila je Mladost I koja je bez većih problema upisala sve 4 pobjede i uvjerljivo osvojila kadetski turnir s 8 meč bodova. Drugo mjesto osvojila je ekipa Slobode s 5 meč bodova, a treće mjesto osvojio je Čakovec s 3 meč boda.

Izvor: Ivan Novak