Kolumne 05.03.2020. 08:48. Zadnja izmjena: 05.03.2020. 08:49.

Zanovijetanja

Kolumna Ivice Žiškovića: HDZ će iskorijeniti korupciju?!

Što mu bi? Na obilježavanju 30. obljetnice Prvog općeg sabora HDZ-a Andrej Plenković, predsjednik stranke i hrvatski premijer, s punom ozbiljnošću izjavio je da HDZ mora biti predvodnik u iskorjenjivanju korupcije! Jer, to je jedino jamstvo da Hrvatska bude uspješna i razvijena država, kakvu su sanjali naši utemeljitelji i hrvatski branitelji. To je izrazito važno i to je ono što naši ljudi očekuju. Žele da se iskorijeni korupcija, da se borimo protiv kriminala – rekao je Plenković i, dakako, zaradio gromoglasan aplauz. Od vrhuške HDZ-a, njegovih osnivača i probranih članova. Koji predvode stranku, koja, s prekidima, tri desetljeća vlada Hrvatskom. Stoga je, uz uspjehe, koje neprestance ističe i naglašava, odgovorna i za neuspjehe i negativnosti. A korupciju, nepotizam i kriminal, neprestance Hrvatskoj imputiraju međunarodne institucije, među kojima u svojim redovnim izvješćima, pa i najsvježijem od prošle srijede, i Europska komisija.

Vlada je dosad sve to minorizirala. Tek sada Plenković, ali kao predsjednik stranke, čijih je najvećma članova među aferašima, koja producira najviše uhljeba u javnim poduzećima i ustanovama, kojima upravlja, a koja je i sama na optuženičkoj klupi upravo zbog korupcije, zaziva predvodništvo u suzbijanju tog društvenog zla, kojeg nije uspio riješiti ni u vlastitoj Vladi?...

(novi komentar Ivice Žiškovića u kolumni Zanovijetanja u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju novog broja Međimurja od 2. ožujka)