Kolumne 04.02.2018. 01:45. Zadnja izmjena: 04.02.2018. 01:45.

Komentar

Piše Andreja Šmitran: Na čijoj ste stran(k)i?

Uza sav trud i dobru volju da pišemo pozitivno tj. podobno, teško se oduprijeti slatkoj napasti kad načelnik Općine Vratišinec praktički sam sebi ispisuje kritiku.  
Na svjetlo dana isplivala je još jedna istina. Općina Vratišinec nedavno je raspisala natječaj za posao na radno mjesto dostavljačice/spremačice. Tražila se osoba koja bi obavljala spomenuti posao do povratka namještenice s bolovanja. Vratišinečki načelnik potvrdio je da su pristigle dvije prijave, no testiranju i intervjuu odazvala se samo jedna kandidatkinja koja je na kraju - i dobila posao. 

Kako je do nas stigla informacija da druga kandidatkinja nije bila obaviještena o vremenu održavanja testiranja, pa istom niti nije mogla pristupiti, odgovor smo potražili od načelnika Općine Vratišinec. Informaciju nije ni potvrdio ni zanijekao, već rekao da se mora raspitati. (Paradoksalno je to obzirom da je samo nekoliko minuta prije razgovora o toj temi jasno i glasno napomenuo da je ON osoba Općine Vratišinec zadužena za informiranje, pa je logično da je upoznat s tematikom.)

Ubrzo nam je poslano pisano pojašnjenje u kojem piše da je obavijest prijavljenim kandidatima o danu i mjestu održavanja provjere znanja i sposobnosti objavljena na službenim internetskim stranicama i oglasnoj ploči Općine Vratišinec. Činjenica je da su sve informacije u skladu sa zakonskim rokovima objavljene na spomenutim mjestima. Pogreška neobavještene kandidatkinje je što nije provjerila ima li novosti, već živjela u uvjerenju da će primiti telefonski poziv, e-mail ili pisani odgovor u kojem piše je li pozvana u drugi krug, s datumom i vremenom odvijanja. No, druga kandidatkinja je pratila... i dobila posao. Riječ je o kćerki dosadašnje spremačice i članici   Hrvatske narodne stranke, a na prošlim lokalnim izborima  kandidirala se za članicu Općinskog vijeća Vratišinca te bila 7. na HNS-ovoj listi koju je predvodio upravo vratišinečki načelnik. Prosudite. 

Nova spremačica također koristi zakonsko pravo na putne troškove - 600 kuna za 170 metara udaljenosti od posla.