Kolumne 27.06.2018. 22:49. Zadnja izmjena: 27.06.2018. 22:51.

Zanovijetanja Ivice Žiškovića: Na komarčev ubod stršljenovim žalcem

Grad Čakovec jedini od svih promatranih županija, gradova i općina, u potpunosti ispunjava obvezu o javnosti rada. Izjavila je to Anamarija Musa, povjerenica za informiranje, iznoseći Hrvatskom saboru izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama u jedinicama lokalne samouprave. Gradonačelnik nije propustio da se time javno pohvali, jer hvale gradskom čelništvu i nisu tako česte. Iskoristio je ovu prigodu za ubod svog omiljenog političkog suparnika župana Matiju Posavca. Svaka lokalna jedinica duguje građanima transparentne informacije o svome radu, izjavio je, te iskazao nadu da će se za čakovečkim primjerom povesti i ostali, a posebice -  Međimurska županija!

Župan nije ostao dužan. Proteklih tjedana u nekoliko je navrata Županija isticana kao uzor u povlačenju sredstava iz EU - fondova. Međimurje je pozicionirano kao Županija koja najviše ulaganja u javnu infrastrukturu financira upravo europskim novcem. To je ispravna i odgovorna politika gdje privlačenjem EU sredstava stvaramo poželjniju, kvalitetniju i atraktivniju sredinu za život, komentirao je župan Matija Posavec. Ali, nije propustio uputiti izravnu kritiku Gradu Čakovcu, koji je na tom planu dosad vrlo malo napravio. Ako u Gradu ne mogu ili ne znaju kako do europskog novca, neka se obrate nama. Rado ćemo im pomoći, uzvratio je župan stršljenovim žalcem na gradonačelnikov, komarčev ubod...

(kolumnu Ivice Žiškovića Zanovijetanja u cijelosti možete pročitati u novom broju Međimurja koji je u prodaji od 25. lipnja)