Politika i gospodarstvo 02.07.2016. 08:35. Zadnja izmjena: 02.07.2016. 08:36.

Projekt "Uključivo studiranje"

Međimurje će dobiti studentski dom i menzu!

U zgradi Međimurskog veleučilišta u Čakovcu u srijedu, 29. lipnja upriličeno je svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Uključivo studiranje koji je provelo Međimursko veleučilište, a koji je potpisan u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga na temu Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju.

Ugovor su potpisali ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric te dekanica Međimurskog veleučilišta u Čakovcu Nevenka Breslauer, a svečanosti su prirustvovali i ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat, zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Hrvoje Šlezak, župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak te gradonačelnici grada Preloga i Murskog Središća.

Projektom vrijednim gotovo devet milijuna kuna stari vojni kompleks u Čakovcu pretvorit će se u novi studentski dom u sklopu kojeg će biti kafić, restoran, kuhinja, sportsko-rekreacijska prostorija, društvena prostorija, knjižnica, čitaonica, skriptarnica sa portirnicom te praonica. Studentski dom imat će 23 sobe sa 32 ležaja, od čega 14 jednokrevetnih i devet dvokrevetnih soba.

Većina smještajnih kapaciteta bit će namijenjena osobama u nepovoljnom financijskom položaju, dok će četiri sobe popratnom infrastrukturom biti prilagođene osobama s invaliditetom. Ovim projektom riješit će se i jedan od najvećih problema Međimurskog veleučilišta - studentska prehrana, jer građenjem studentske menze studenti više neće biti primorani odlaziti u udaljeni restoran na čakovečkom Jugu.

Izvor: 3192