Politika i gospodarstvo 05.12.2016. 07:38.

Traže se rješenja

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić posjetio Mursko Središće

“Želim imati konstantan doticaj s terenom, sa svim sredinama, pa i onim najmanjim jer stvarni problemi se upravo tamo žive svakim danom.“ – posebno je u svojem obraćanju prilikom posjete Međimurskoj županiji i Gradu Mursko Središće istaknuo ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić svojim domaćinima gradonačelniku Draženu Srpaku, županu Matiji Posavcu te načelniku PU međimurske Krunoslavu Gosariću. Time je jasno pokazao kako je u Međimurje došao prvenstveno s ciljem da se iznađu rješenja za mnogobrojne poteškoće s kojima se suočavaju građani našeg najsjevernijeg grada, ali i žitelji Međimurja.

Neposredno prije otvaranja projekta ukupno vrijednog 1,24 milijuna kuna, 800 metara duge rekonstruirane prometnice u Ulici Antuna Mihanovića, a financiranog sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, u gradskoj vijećnici je održan radni sastanak na kojem su izneseni mnogi projekti kojim će se svakako poboljšati kvaliteta života svakog žitelja Međimurja, s posebnim naglaskom na projekt izgradnje zaobilaznice Murskog Središća koji je postao jedan od županijskih prioriteta. Orepić je napomenuo kako se novci građana koji su javno dobro ugrađuju u novo javno dobro, a to je jedan siguran i kvalitetan put kako treba koristiti zajednička sredstva.

Župan Posavec je istaknuo kako je ponosan na suradnju s Policijskom upravom koja nije samo orijentirana na represiju nego puno više na prevenciju. Posavec je ministra upoznao sa svime što je do sada napravljeno posebice kada je riječ o zaobilaznici Murskog Središća, ali i još nekih projekata poput izgradnje nužnih zaobilaznica na području Međimurja, sanaciji tzv. prometnih crnih točki kao i s projektima vezanim uz sigurnost i prometnice Grada Čakovca.