Politika i gospodarstvo 22.08.2017. 07:37. Zadnja izmjena: 22.08.2017. 07:39.

Službeni posjet župana

MURSKO SREDIŠĆE Osam učionica za osnovnoškolce i razvoj infrastrukture

Župan Međimurske županije Matija Posavec službeno je posjetio najsjeverniji hrvatski grad gdje mu je domaćin bio gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak. „Zahvaljujem gradonačelniku na pozivu i brizi za Grad Mursko Središće, gdje smo ovom prilikom otvorili niz tema. One najvažnije teme su svakako završetak Centra za kulturu u Murskom Središću, objekta od velikog značaja za građane. Projekt ćemo kao i dosad podržati, ne samo kroz proračun Međimurske županije, nego ćemo pokušati privući dodatna sredstva s državne razine“, rekao je međimurski župan nakon radnog sastanka. Ujedno, jedna od tema razgovora bila je organizacija rada Hitne medicinske pomoći u Murskom Središću koja je nedavno započela s radom, međutim dodatnim aktivnostima želi se doprinijeti još kvalitetnijem funkcioniranju ustanove. „Uz postojeće timove i organiziranost, želja nam je da Hitna bude pojačana s dva tima T1 što podrazumijeva da 24 sata bude prisutan i liječnik što bi pridonijelo većoj fleksibilnosti rada“, objašnjava Srpak. Preduvjet za to je razgovor i odobrenje Ministarstva zdravstva i ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu.

Novih 8 učionica za osnovnoškolce!

Obrazovanje je jedan od vrlo bitnih segmenata svakog mjesta. Tijekom sastanka, župan i domaćini dotakli su se teme o jednosmjenskoj nastavi, odnosno o potrebi nadogradnje 8 učionica o čemu će se u skorijoj budućnosti razgovarati s resornim ministarstvom. Međimurska županija, kako bi olakšala i pomogla da se projekt realizira, financirat će projektnu dokumentaciju za adaptaciju i obnovu Osnovne škole u Murskom Središću. Bitno je spomenuti i turističke projekte, odnosno rekonstrukciju i revitalizaciju Majura u Hlapičini i Štrukovcu te Spomen dom naftaštva u Peklenici.

Razvoj infrastrukture u Murskom Središću je prioritet!

„Što se tiče prometne problematike u Murskom Središću, Hrvatske ceste su jedine koje mogu financirati gradnju obilaznice i mosta preko rijeke Mure, s obzirom da EU fondovi u ovome trenutku ne prepoznaju financiranje tog projekta. Nakon imenovanja nove uprave Hrvatskih cesta dogovorit ćemo sastanak, te predložit uvrštenje u nacionalni plan građenja za 2018. godinu“, zaključio je Posavec nakon sastanka i dodao kako je razvoj cestovne infrastrukture u Murskom Središću prioritet. 

Razgovor je završen posjetom Centru za kulturu u kojima se radovi ubrzano odvijaju te će sigurno biti na ponos cijelog Murskog Središća, ali i same Međimurske županije.