Politika i gospodarstvo 06.04.2016. 09:14. Zadnja izmjena: 06.04.2016. 14:40.

Prekogranična suradnja

Obilježavanje početka rada Kontakt — točke Zajedničkog tajništva Mađarske i Hrvatske

Prvi poziv na podnošenje projektnih prijedloga INTERREG V-A Programa suradnje Mađarska - Hrvatska 2014.- 2020. objavili su 29.veljače Ured Premijera Mađarske kao Upravljačko tijelo Programa te Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske kao Nacionalno tijelo u Programu. Indikativni iznos prvog Poziva je 26,53 milijuna eura, raspoloživih u okviru tri prioriteta, a poziv je otvoren do 31. svibnja 2016.

Interreg V-A program suradnje Mađarska-Hrvatska u okviru Prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga organizira tijekom ovog i sljedećeg tjedna niz info-dana i foruma, s hrvatske i mađarske strane granice, a s ciljem informiranja potencijalnih korisnika o svim aspektima pripreme projektnih prijedloga.

Nedavno je s radom u Čakovcu počela i Kontakt točka Zajedničkog tajništva (ZT-a/JS-a)  INTERREG V-A Programa suradnje Mađarska - Hrvatska iz Budimpešte. Prije Informativnog dana, u srijedu, 13. travnja 2016., s početkom u 9:45 h u Čakovcu, na adresi Ulica bana Josipa Jelačića 22C, obilježit će se početak rada Kontakt točke. Događaju će uz predstavnike Ureda Premijera Mađarske, hrvatskog Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kao i Zajedničkog tajništva iz Budimpešte, prisustvovati i međimurski župan g. Matija Posavec.

Nakon obilježavanja početka rada, odnosno kratkog obilaska Kontakt točke, istoga dana, dakle u srijedu 13. travnja 2016. s početkom u 10 sati u Čakovcu na adresi Ul. bana Josipa Jelačića 22B (velika dvorana TICM-a) započinje Informativni dan koji će zajednički otvoriti međimurski župan te predstavnici Ureda Premijera Mađarske i hrvatskog Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.