Politika i gospodarstvo 18.06.2016. 09:36. Zadnja izmjena: 19.06.2016. 02:19.

Općina Goričan

Povjerenstvo odlučilo: Mario Moharić nije u sukobu interesa

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa objavilo je kako načelnik općine Goričan Mario Moharić nije u sukobu interesa. Protiv Moharića je u ožujku ove godine podnesena neanonimna prijava ( ne navodi se čija, op.nov.) u kojoj se navodi da je stupio u radni odnos u tvrtki Međimurje plin d.o.o. kao referent zaštite na radu, iako je po struci veterinar.  

Povjerenstvo je, međutim, zaključilo kako nema zapreke da se dužnosnik u razdoblju od godine dana nakon prestanka obnašanja dužnosti saborskog zastupnika, uz istovremeno obnašanje dužnosti općinskog načelnika bez zasnivanja radnog odnosa, javi na natječaj i stupi u radni odnos u trgovačkom društvu Međimurje plin d.o.o.

Isto tako, Povjerenstvo je ocijenilo, očito se referirajući na Moharićevu struku, kako ne bi bilo protivno načelima obnašanja javnih dužnosti da dužnosnik stupi u radni odnos na radno mjesto referenta zaštite na radu ukoliko ispunjava uvjete iz natječaja, odnosno internih akata propisanih za navedeno radno mjesto.

U svome očitovanju Povjerenstvu Moharić pak navodi i da Općina Goričan ima 2.8 posto udjela u Međimurje plinu što joj ne omogućuje utjecaj na poslovnu politiku spomenutog trgovačkog društva.