Politika i gospodarstvo 17.01.2016. 10:44. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

Osnivačka skupština Živog zida

Predsjednica Živog zida u Murskom Središću Vesna Topličanec

U subotu, 16. siječnja u Murskome Središću održana je osnivačka skupština Živoga zida. Nakon izbora na kojima je Živi zid ušao u sabor stranka pristupa ustroju teritorijalnih organizacija na području čitave RH, pa tako i u Međimurju. 
Začeci rada županijske organizacije Živi zid Međimurju sežu u 2012. godinu, a gradska organizacija Mursko Središće prva takve vrste osnovana na lokalnoj razini. Skupštinu je otvorio Branimir Bunjac pozdravljajući okupljene i podsjećajući na početke rada Živoga zida u Murskome Središću. 

24 člana Živog zida na području grada Mursko Središće


Izabrano je radno predsjedništvo u sastavu Mikel Peruško, Mira Strnad i Jasmina Peruško, zapisničar i ovjerovitelji potpisa. Nakon toga utvrdili su se uvjeti za održavanje osnivačke skupštine sukladno Statutu Živoga zida. Izviješteno je da na području grada Murskoga Središća Živi zid ima 24 člana, od čega ih je 12 nazočilo samoj skupštini. Zatim su predloženi kandidati za predsjedništvo organizacije i pristupilo se tajnome glasanju. Najviše glasova dobila je Vesna Topličanec koja je izabrana za predsjednicu, Franciska Vida postala je potpredsjednica, a Natalija Klopotan tajnica gradske organizacije. Nova predsjednica potom se obratila skupštini i zahvalila na ukazanome povjerenju i obećala marljivo, demokratski i transparentno voditi gradsku organizaciju na dobrobit svih građana Murskoga Središća. Gradska organizacija sljedećih dana pokrenuti će postupak registracije pri Ministarstvu uprave kako bi čim prije i formalno započela s radom.